Baletan Mamić izbačen iz HNK-a

DINAMOV dopredsjednik Zdravko Mamić u zagrebačkom je HNK snimao prilog za emisiju Mjenjačnica Roberta Knjaza. I dok je Mamić u baletnom trikou uvježbavao koreografiju, ravnatelj Baleta u HNK-a, Dinko Bogdanić, zabranio je snimanje, nakon čega je došlo do verbalnog okršaja između Bogdanića i Mamića.

Robert Knjaz zamislio je da u njegovoj emisiji Dinamov dopredsjednik zamijeni ulogu s prvakom Baleta Hrvatskog narodnog kazališta Sveborom Sečakom, što je bilo dogovoreno i sa Sečakom i sa Bogdanićem.

Knjaz je trebao snimiti Sečakovu točku, a zatim je isto trebao ponoviti i Mamić, kako bi gledatelji mogli prosudiiti koliko je uspješna Mamićeva izvedba u baletnim papučicama i trikou.

“No, Bogdanić nas je prekinuo u pola snimanja i počeo s verbalnim vrijeđanjima i napadima. Petnaestak minuta hodao je za nama izgovarajući uvrede. Bila je to doista neugodna situacija. Prešao je svaku granicu, učinio je sam sebi medvjeđu uslugu. Emisija je trebala biti reklama baleta, što je i bila dok se nije pojavio Bogdanić” - komentirao je autor Mjenjačnice Robert Knjaz za Jutarnji list.

Knjaz je dodao kako su na zahtjev Bogdanića prvo ugasili kamere, no kada je Bogdanić nastavio s vrijeđanjima kamere su ponovo uključene kako bi gledatelji mogli prosuditi što se dogodilo.

Inače, Bogdanić je poznat po aferi s balerinom, koja ga je tužila zbog fizičkog i verbalnog zlostavljanja.

Izvor fotografije: Jutarnji list

Pročitajte više