Bentley Arnage T – najljepši na svijetu

SVAKI Bentley dizajnerski, ali i tehnološki, je savršeno dijelo ljudskih ruku. Tako misli i internacionalni žiri sastavljen od uglednih umjetnika, književnika i dizajnera, koji su model Arnage T proglasili najljepšim luksuznim automobilom na svijetu.

Jednoglasno izabran, Arnage T su opisali ovim rječima: «Limuzina natprosječnog nastupa, koja u svakom svom detalju ocrtava britansku automobilsku filozofiju. To je automobil neslućene kvalitete i vrhunske opremljenosti.»

Izbor je organiziran u Italiji, točnije u predivnom okruženju dvorca Sforza u milanu. Birani su najljepši primjerci u sedam automobilskih kategorija, a kandidati su bili prigodno izloženi ispred samog dvorca.

Dirk van Braeckel, direktor dizajna u Benntleyu nije skrivao zadovoljstvo, a u nekoliko riječ prokomentirao je osvojenu nagradu: «Veličanstven dizajn je zaštitni znak naše tvrtke. Upravo zahvaljujući dizajnu se nadamo naglom porastu prodaje naših modela. Čast nam je primiti ovako značajnu nagradu.»

Arnage T nije prvi Bentley koji je usopio osvojiti nagradu. Naime, 1995. godine model Azure okitio se nagradom kao najljepši automobil u klasi kabrioleta.

Svečana primopredaja nagrade predviđena je za ožujak iduće godine.

Pročitajte više