Tko je Benjamin Ingrosso? 26-godišnjak je mnogima privukao pažnju u prvom polufinalu

Foto: EPA

Švedska zvijezda Benjamin Ingrosso nastupio je u show programu prvog polufinala. Talentirani 26-godišnjak mnogima je zapeo za oko tijekom svog nastupa.

U polufinalu je izveo medley svojih najvećih hitova Look Who's Laughing Now, Kite i Honey Boy. Osim nastupom, Benjamin je oduševio publiku i svojim stajlingom. 

Ispod njegovog nastupa skupila se hrpa pohvala. "On je kao švedski Harry Styles", "Ugodno me iznenadio njegov nastup", "Nevjerojatan glas, nevjerojatne pjesme", "Ne postoje riječi kojima se ovaj nevjerojatan nastup može opisati", "Rođen je za pozornicu", neki su od komentara.

Tko je Benjamin Ingrosso?

Benjamin je rođen u rujnu 1997. godine. Švedski je pjevač, tekstopisac i producent ploča. Još kao dijete pojavio se u nekoliko mjuzikala, a 2006. je osvojio Lilla Melodifestivalen s pjesmom Hej Sofia. Dvaput se natjecao na Melodifestivalenu, 2017. i 2018.

Te 2018. je pobijedio i predstavljao Švedsku na Eurosongu s pjesmom Dance You Off. Osvojio je visoko sedmo mjesto, a pobijedila je Izraelka Netta s pjesmom Toy. 

Rođen je u glazbenoj obitelji. Majka mu je pjevačica Pernilla Wahlgren, a otac bivši plesač Emilio Ingrosso. Benjamin je rođak Sebastiana Ingrossa, poznatog švedskoj DJ-a, producenta te člana poznatog glazbenog sastava Swedish House Mafia. 

Kako od malena voli glazbu, samouki je pijanist i gitarist. Ide mu i ples jer je pobjednik plesnog TV showa slavnih Let's Dance.

Nije poznato je li Benjamin u vezi, ali je ranije bio šest godina sa švedskom influencericom Linneom Widmark. Par je prekinuo u ožujku 2019. 

Pročitajte više