Bentley Continental Flying Spur- luksuz na britanski način

DVIJE godine nakon predstavljanja i dvanaest mjeseci nakon isporuke prvih primjeraka modela Continental GT, Bentley predstavlja novu sportsku limuzinu nastalu na istoj osnovi.

Najbrža limuzina u povijesti engleskog proizvođača postiže maksimalnu brzinu veću od 300 km/h, dok 100 km/h postiže za oko pet sekundi. Performanse okićene superlativima posljedica su snažne motorizacije i optimalne aerodinamike. Mjesto ispod poklopca motora rezervirano je za orkestar koji čini 6.0-litarski V12 benzinac potpomognut twin-turbo tehnologijom.

Krajnji rezultat je uvjerljiv, maksimalna snaga iznosi 552 KS, a obilje okretnog momenta je po starom receptu majstora iz Crewe-a, dostupno od niskih okretaja (maksimum već pri 1.600 o/min). Pogon je na sve kotače, pa u konačnici ne treba nimalo sumnjati u vozne osobine. Užitak za upravljačem oplemenjen je ZF-ovim šest-stupanjskim automatskim mjenjačem s mogućnosti ručne izmjene stupnjeva putem polugica iza kola upravljača.

Isto vrijedi i za komfor u unutrašnjosti. Uostalom, Bentley slovi za proizvođača moćnih automobila izuzetnog komfora. Kad se radi o engleskom automobilu čija je cijena nadomak granici od 200.000 eura, o luksuzu je suvišno raspravljati. Unutrašnjost presvučena kožom i obogaćena plemenitim drvom serijski je opremljena klasičnom stražnjom klupom koja se proteže cijelom širinom vozila.

Uz doplatu je dostupna i luksuznija konfiguracija s dva električno podesiva stražnja sjedala odvojena središnjom konzolom. Bez obzira na konfiguraciju, regulacija mikroklime je besprijekorna zahvaljujući četiri-zonskom klimatizacijskom sustavu.

Prodaja Bentley-a Continental Flying Spur starta na proljeće.

Pročitajte više