Beograd: Erotikom do jačanja turizma

Sajam, koji se ove godine održao pod nazivom "Ostavi trag", u srpsku prijestolnicu doveo je neke od najpoznatijih proizvođača seksualnih pomagala, distributere, medije, producente i izvođače iz sfere erotike. Od 1. do 3. lipnja ljubitelji erotike imali su tako prilike vidjeti različit asortiman proizvoda erotske industrije - od filmova, časopisa i DVD izdanja, pa do raznovrsnih rekvizita i erotskih pomagala.

"Domaće devojke" ipak su najslađe

Iako su Sajam posjetila neka od najpoznatijih imena inozemne erotske scene, pored Njemica, Australki, Tajlanđanki i Španjolki, beogradski ljubitelji nježnijeg spola najviše su pažnje ipak posvetili "svojim curama" - Ketty Baraccudi i Sanji Tigrici. Ketty Baraccuda jedna je od najpoznatijih striptizeta na ovim prostorima, a najveća se gužva stvorila upravo oko kornera ove crvenokose bivše medicinske sestre na oralnoj kirurgiji koja se, u potrazi za većim prihodima, okrenula striptizu. Teško je odlučiti je li prizor znojnih muškaraca koji se guraju ne bi li kamerom zabilježili što to jedna od najpoznatijih srpskih striptizeta krije ispod suknje bio žalostan ili uobičajen za takvu vrstu situacije. Ketty smo za vrijeme njezine pauze zamolili za  fotografiju kako bismo izbjegli gužvu koja se u hipu stvori kada ova bivša medicinska sestra sjedne na motor i počne svoj ritual postepenog skidanja. Samo nekoliko sekundi od početka njezina performansa bilo je potrebno da joj oznojeni vlasnici divljajućih hormona, uzdišući i turajući kamere pod suknju odaju priznanje da je za njih jedna od najboljih. Ketty je sve strpljivo odradila, reagirajući tek na eksperiment jednoga od poduzetnih mladića koji je pokušao otići korak dalje, a završio je korak nazad nakon što se nije usudio odgovoriti na njezino pitanje "A ti bi da mi tu kameru gurneš unutra?".

Gužva nije jenjavala ni ispred štanda popularne Sanje Tigrice,  koja je svojim nastupom i otvorila Sajam. Nakon nastupa na centralnoj pozornici, Sanja se premjestila nekoliko metara dalje do svog kornera i za ljubitelje plavuša priredila vrhunski striptiz - po nekoliko puta. Dok se imenjakinja roda divljih mačaka odmarala, njezina bina nije ostala prazna. Erotskim showom publiku su neumorno zabavljale dvije 19-godišnjakinje čiji je zadatak, kažu, samo "dražiti" publiku, ali ne i nagrađivati ju dodirima.

Osim Sanje i Ketty, nastupile su i neke od najpoznatijih inozemnih striptizeta, među njima i španjolska plesačica i jedna od najpoznatijih striptizeta s Ibize, Andreza, a koja se specijalizirala za akrobacije na neophodnom rekvizitu egzotičnih plesačica - štangi.

Ulazak na sajam bio je dozvoljen samo starijima od 18 godina, a scena eksplicitnog seksa nije bilo. Nastup dostojan pogleda, ali samo onih sa jakim želucem, bio je i onaj domine Janine, koja je, uz zvuke njemačkog hard rocka najprije pilom rasjekla korzet koji je imala na sebi, a zatim se posvetila dobrovoljcu iz publike koji plesačicu nije štedio kada su "komplimenti" poput "Al´ću da te kar... poslije ovoga" bili u pitanju. Dobrovoljac koji je pokazao zavidno znanje uličnog vokabulara, nakon što je striptizeta na njegova prsa istresla nekoliko kapi vrućeg voska, izbičevala ga, a potom mu kroz bradavicu probola iglu nakon što je to na više mjesta učinila i sebi, i sam je kao striper nastupio pod imenom "Goran Go GO".Striptizeta u različitim radničkim odjelima, oku ugodnima valjda iz razloga što ostavljaju dojam da ipak služe nekoj svrsi, također nije manjkalo, pa su tako sajam posjetile i neizbježne medicinske sestre, kaubojke i školarke.

Ništa bez instrumenata

Sajam erotike nekima je, kako doznajemo, pomogao da se konačno domognu onih pomagala koja su odavno željeli isprobati, a nabavku kojih im je dosad opstruirao osjećaj nelagode pri posjeti različitim sex shopovima. Najviše su se, doznajemo, tražili korzeti, a za djevojke su ih kupovali uglavnom njihovi partneri. Cijena DVD-a i filmova kretala se oko 5 eura, a na nekima od štandova mogli su se kupiti i filmovi u domaćoj produkciji. Jedan od njih je i novi nastavak "Zvezda u Beogradu", koji je tamošnjim ljubiteljima erotike zanimljiv zato što se, kako nam distributer istih kaže, radi o "domaćim momcima" koji su "riješili" tri strane porno zvijezde - izvjesnu Nikki Raider, Brigithu i Ann Nikole. Ovaj 90-minutni spektakl mogao se kupiti za nešto više od dva eura.

Sajam kroz godine bilježi sve veću posjećenost. Prošle godine broj posjetitelja, kako doznajemo od onih koji svoju povijest kao izlagača erotskih pomagala u paviljonu broj 3 Beogradskog sajma ovim povodom bilježe i dvije godine unazad, bio je manji, pa se nameće zaključak kako su Beograđani seks i erotiku prihvatili kao nešto čega se ni javno ne treba stidjeti, pogotovo stoga što se radi o manifestaciji koja neminovno jača turizam i, dakako - puni džepove.

Galerije fotografija sa Sajma erotike održanog proteklog vikenda u Beogradu možete pogledati u desnoj koloni.

Foto i tekst: B.S.

Pročitajte više