Beograđanina oduševila gesta konobara u Dubrovniku: "Čuo je moj naglasak..."

Foto: Shutterstock/Reddit

JEDAN Beograđanin nedavno je posjetio Dubrovnik pa ispričao kako je ostao jako ugodno iznenađen zbog geste konobara u jednom kafiću.

"U Dubrovniku sam proveo jedan dan. Generalno, svi su jako ljubazni - prodavačice, konobari, svi redom. Cijene jesu nešto veće, ipak je to ekskluzivno mjesto, ali nisam naišao na čuvenu skupu kavu u Dubrovniku. Naručio sam kavu u samom centru grada, na onom glavnom šetalištu. 

Naručio sam espresso i još sam onda objašnjavao konobaru nešto. Pitao me želim li u veću čašu, ja mu govorim... Čuo je moj naglasak. Kad je donio račun, rekao mi je da je to s malim popustom. Je li on meni dao popust jer sam 'naš' ili je bio neki happy hour, nemam pojma. Ali bilo je povoljno", napisao je na Redditu. 

"Grad je prekrasan"

Dodao je kako mu se Dubrovnik općenito jako svidio.

"Dubrovnik je nešto najnevjerojatnije. Bio sam na zidinama, grad je prekrasan. Očekivao sam da će biti lijep, ali doista je nešto posebno. Nitko mi nije razbio automobil, sve je bilo fenomenalno. Veliki pozdrav iz Beograda", dodao je.

U komentarima ispod objave mnogi su mu pisali da je dobio popust za domaće. Jedan Beograđanin dodao je kako on uvijek u Hrvatskoj dobije popust te da su "svi normalni ljudi dobrodošli kod drugih normalnih ljudi".

Pročitajte više