Beyonce u Zagrebu nastupa kao erotična ratnica

U DANAŠNJE vrijeme, ako se želite probiti na bilo kakvu scenu, filmsku ili glazbenu, osim trunčice talenta potrebna vam je vojska modnih stilista, šminkera, frizera, manikera, pedikera, i ostalih potrčkala. Takva jedna vojska stoji i iza najpopularnije R'n'B zvijezde današnjice. Riječ je o Beyonce Knowles koja je svoj nastup u zagrebačkoj Areni zakazala za 26. travnja ove godine.

Dizajner je prati u stopu

Za potpun doživljaj cijelog spektakla pobrinuo se francuski dizajner Thierry Mugler koji je bio zadužen za dizajniranje njezinih scenskih kostima. Thierry se od Beyonce neće odvajati tijekom cijele turneje. Skice i crteži njezinih "opravica" procurile su (slučajno) u javnost. Ne samo da su njezini obožavatelji otkrili kako će Beyonce izgledati za vrijeme svoje turneje i što će se "furati", svi koji su vidjeli slike znaju da pjevačica neće nimalo zakazati.

Naime, pokazat će svoje atribute i to na jedan ženstven, ali s druge strane "ratoboran" način. Sudeći prema skicama dizajner je "zabrijao" na neke ratnice, ali koje udišu snagom i erotikom. Ovakav look bio je logičan slijed budući da nije tajna da se na njezine koncerte ne ide isključivo zbog glasa, nego ljudi od nje očekuju potpun audio-vizualan dojam.

Plesne koreografije imaju jednaku važnost kao i pjevanje, budući da je "majstorica" oba zanata. Vlasnica čak sedam Grammyja u Zagreb dolazi dan prije koncerta kako bi održala generalnu probu. Beyonce svoju europsku promotivnu turneju "I Am..." započinje upravo u zagrebačkoj Areni 26. travnja. Dva dana kasnije zapjevat će Austrijancima, zatim Mađarima, pa Česima, Nizozemcima i tako dalje.

Za vrijeme turneje posjetit će 22 grada

Turneja završava 31. svibnja u Belfastu, a posjetit će ukupno 22 grada. "I Am...Sasha Fierce" je njezin treći studijski album kojeg je u rujnu izbacila Columbia Records. U samo nekoliko mjeseci album se prodao u više od 900 tisuća primjeraka i tako zasjao među 200 najslušanijih albuma prema Billboardovoj ljestvici. Album predstavlja Beyoncein alter ego Sashu Fierce koji je nastao, kako je pjevačica sama rekla, 2003. godine za vrijeme snimanja hit singla "Crazy in Love".

S.C.
Foto: JLP, sofeminine.co

Pročitajte više