Biblija u Lego kockicama

OD BEZBROJNIH web siteova kojima volimo surfati jer nas zabavljaju, obično su najbolji oni koji se bave nekom uskom temom, ali obrađenom do bizarno nebitnih detalja. Predstavljamo vam Bibliju napravljenu od Lego kockica - Thebricktestament.com.

Od Knjige postanka preko Zakonika pa sve do Novog zavjeta, više od 50 biblijskih priča s originalnim citatima ilustriranih prizorima napravljenim isključivo od Lego kockica - to je ukratko sadržaj stranice Thebricktestament.com.

Tvorac ovih odličnih stranica je kaliforniji kreativac i obožavatelj Lego kockica s uvrnutim smislom za humor, Brendan Powell Smith.

Posebno su zabavne ilustracije vezane uz starozavjetne priče o homoseksualizmu, incestu, transvestitima, koje u kombinaciji s biblijskim citatima pružaju, blago rečeno, novi pogled na nekima dosadno štivo.

Smith je nedavno objavio i ilustriranu knjigu "The Brick Testament", a ako je suditi prema recenzijama čitatelja objavljenim na Amazon.com, njegova se ideja ne sviđa samo najrigidnijim kršćanima. Ostale recenzije hvale Smithov smisao za humor i otvoreni um u interpretaciji Biblije.

Za kraj vam donosimo nekoliko slika preuzetih sa stranice, a sve ostale možete pogledati na www.thebricktestament.com.

Pročitajte više