Bild za Božić objavio samo dobre vijesti

ODUSTAVŠI od redovite dnevne doze kriminala, korupcije i ostalih zala, njemački visokotiražni list Bild tiskao je božićno izdanje samo s dobrim vijestima.

"Danas nema kazni za parkiranje - čuvari parkirališta imaju slobodan dan", objavio je list koji čita 12 milijuna ljudi.

Bild je naopako okrenuo i skandal s oporbenom demokršćanskom strankom: u tekstu je pohvaljena otpremnina od 52 tisuće eura koliko je dobio glavni tajnik stranke Laurenz Meyer nakon što je bio prisiljen dati ostavku.

"Sretan Božić! Larenz Meyer dobio je fantastičnu otpremninu", piše Bild samo koji dan nakon što je predvodio napade na Meyera jer je taj političar primao novac od jednog drugog bivšeg poslodavca. Bijes javnosti natjerao je Meyera na ostavku.

Bild je pronašao dobre vijesti i u inozemstvu. Jedan je izraelski znanstvenik napravio laser koji sprečava smrad iz usta, a policija je napokon uhvatila zagrebačkoga lopova koji je uvijek bio ljubazan s okradenima.

I Nijemci su autori nekih dobrih vijesti u Bildu. "Prokreacija raste za svake božićne blagdane", naslov je članka prema kojemu u Njemačkoj broj porođaja znatno naraste svake godine sredinom rujna, devet mjeseci nakon Božića.

Pročitajte više