Biserka Petrović Klari nikada nije mogla oprostiti Draženovu smrt

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

PROŠLO je točno 28 godina od pogibije Dražena Petrovića, a njegova majka Biserka ne skriva koliko je još uvijek boli njegova smrt.

Ovo je prva obljetnica Draženove smrti koju je dočekala sama, budući da je suprug Jole preminuo u travnju ove godine nakon teške bolesti.

Dražen je izgubio život u prometnoj nesreći na autoputu u Njemačkoj u blizini Ingolstadta prilikom povratka s reprezentativnog turnira u Poljskoj. Spavao je u automobilu za čijim je upravljačem sjedila njegova tadašnja djevojka Klara Szalantzy.

Klara je u nesreći zaradila samo ožiljak, a treća suputnica, Hilal Edebal, izgubila je pamćenje i nikada se nije u potpunosti oporavila.

Draženova majka Klari nikada nije oprostila brzu vožnju i odbijala je ostati s njom u ikakvom kontaktu.

"Ona je monstrum. Nije čak ni s Hilal u kontaktu. Nije ju posjećivala ni dok je bila bolesna, iako su dugogodišnje prijateljice i igrale su košarku zajedno od malih nogu. Hilal je studirala u Americi i kada se vratila, Klara ju je pozvala da idu zajedno po Dražena na aerodrom u Frankfurt", rekla je Biserka prije nekoliko godina.

Biserka je jutros otišla položiti cvijeće za Dražena na Mirogoj, a ondje ju je dočekao velik broj ljudi, koji su se okupili još jednom odati počast hrvatskom košarkaškom Mozartu.

Pročitajte više