Biste li svom djetetu kupili bilježnicu s ovakvim crtežima?

Foto: Facebook

U HRVATSKOJ su se počele prodavati školske bilježnice sa stiliziranim crtežima Jennifer Lopez i Kim Kardashian, na kojima je jasno naglašen njihov seksepil. Oko njih su simboli dolara te natpis "Najbolje prijateljice zauvijek", iako se njih dvije zapravo ne druže, ako ćemo baš paziti na detalje.

Na vrhu bilježnice je oznaka 15+ pa je očito da su i autori ilustracije i oni koji su bilježnicu stavili u prodaju svjesni da je ona ipak preeksplicitna za osnovnoškolce.

Vijest o bilježnici prvi je prije nekoliko dana objavio srpski Blic, koji je ilustracija prilično zgrozila.

"I kako da se ne zapitate je li moguće da smo došli dotle da i na školski pribor stavljamo ovakve oznake jer ne postoji granica u godinama nakon koje bi bilo prikladno ovako nešto na koricama ponuditi školarcima", napisali su u članku s naslovom "U beogradskim radnjama deci prodaju ove SKANDALOZNE SVESKE: Cela slika je UŽASNA, ali detalj u gornjem desnom uglu je PORAŽAVAJUĆI".

U međuvremenu bilježnica je zapažena i na hrvatskim policama te u online dućanima koji prodaju opremu za školu.

Osim Kim i Jennifer, na udžbenicima se mogu naći i zagrljeni Vladimir Putin i Donald Trump, ali i pjevačice naglašenih fizičkih atributa usred svađe.

Prije dvije godine Ida Prester na Facebooku je podijelila fotografiju bilježnice za osnovnu školu iz Lipa Milla s jarcem na koricama iz kojeg ide oblačić s tekstom: ''I'm so horny''. 

Pročitajte više