Bitka za Emmyje: "Mad Men" ili "Boardwalk Empire"?



DANAS su objavljene nominacije za 63. dodjelu Emmyja. Ove godine velika čast iskazana je odličnoj seriji "Boardwalk Empire" i "Game of Thrones", koji će ove godine snage u nekoliko kategorija odmjeriti s ekipom serije "Mad Men". "Boardwalk Empire" osvojili su gledatelje čim su krenuli s prikazivanjem, a nominirani su u 18 kategorija.

Nominirane u kategoriji najbolje glavne glumice

Po prvi put, u kategoriji komedije, nominirana je hit serija CBS-a "The Big Bang Theory", a našla se u društvu serija "Modern Family", "Glee", "The Office", "3D Rock" te "Parks & Recreation". Što se kategorije glavne glumice tiče, ove godine nije nominirana prošlogodišnja pobjednica Kyra Sedgwick. Ove godine dame koje su nominirane su Julianna Margulies, Connie Britton, Elisabeth Moss, Mireille Enos, Kathy Bates te Mariska Hargitay.

Najbolji glavni glumci

Što se glumaca tiče, nominirani su Kyle Chandler, Jon Hamm, Steve Buscemi, Michael C. Hall, Timothy Olyphant te Hugh Laurie. U kategoriji glavnih glumaca u komediji, nominirani su Matt LeBlanc, Jim Parsons, Steve Carell, Johnny Galecki, Louis C.K. Louie i Alec Baldwin. Njihove pandanke su Laura Linney, Edie Falco, Amy Poehler, Melissa McCarthy, Martha Plimpton i Tina Fey. Izdvojene kategorije ujedno su i najvažnije.

Borba "Mad Mena" i "Broadwalk Empirea"

Zanimljivo će biti gledati boj između miljenika Emmyja, "Mad Mena" i hita, serije "Boardwalk Empire", koja ima 18 nominacija. Ovogodišnji program vodit će Jane Lynch, glumica poznata po ulozi negativke u seriji "Glee". Sama ceremonija dodjele održat će se 18. rujna.

Pročitajte više