Bivši BB stanar osuđen: Puškom prijetio susjedu pa mu ukrao novac

Foto: RTL

ANTE BIUK (42) iz Ogorja, kojeg je javnost upoznala u posljednjem Big Brotheru, osuđen je u ponedjeljak na splitskom Županijskom sudu nepravomoćno na godinu i devet mjeseci zatvora zbog razbojstva nad svojim 84-godišnjim susjedom sredinom ožujka prošle godine, javlja Slobodna Dalmacija.

Biuka je optužnica teretila da je te večeri oko 3:30 sati došao do kuće svog starog susjeda držeći pušku M-48 te je počeo udarati na njegova vrata.

"Pička ti materina, ti živiš ka lord", vikao je.

Susjed je u strahu za vlastiti život pobjegao iz kuće, a Biuk se tereti da je pokupio tisuću eura iz spavaće sobe te zračnu pušku. 

Policiju je Antin susjed pozvao oko 11 sati kada se vratio u opustošeni dom. Zračna puška i novac nisu nađeni, pušku M-48 Biuk je sam predao. Sve se dogodilo tjedan dana prije no što je Biuk predstavljen kao novi stanar BB kuće. 

Biuk je i na raspravi i na Državnom odvjetništvu negirao da je počinio razbojstvo, tvrdio je da nema govora o tome da je prijetio svom susjedu i ukrao mu novac. Tvrdio je da mu je namješteno jer je on pušku i streljivo noć prije sasvim slučajno našao na zidiću ispred svoje kuće te ju je stavio ispod kreveta u spavaćoj sobi gdje ju je, pri pretrazi, pronašla policija.

"Okrivljenik se obvezuje u roku od 15 dana od pravomoćnosti presude uplatiti u državni proračun 10 tisuća kuna koliko iznosi imovinska korist te 2800 kuna troškova postupka. Nismo prihvatili okrivljenikovu obranu u kojoj poriče djelo i tvrdi da nikad nažao ništa nije napravio svom susjedu", rekla je sutkinja Višnja Strinić, predsjednica sudskog vijeća.

Pročitajte više