Blake Lively i Ryan Reynolds donirali milijun dolara za pogođene koronavirusom

Foto: Printscreen Instagram/Ryan Reynolds

RYAN REYNOLDS i Blake Lively daju svoj dio pomoći onima koji su "brutalno pogođeni" pandemijom koronavirusa.

U postu koji je u ponedjeljak podijeljen na Reynoldsovim profilima na Twitteru i Instagramu, zvijezda Deadpoola najavila je da će on i njegova supruga donirati milijun dolara dvjema organizacijama koje predstavljaju banke hrane širom Sjedinjenih Država i Kanade za vrijeme zdravstvene krize, prenosi People.

"Covid-19 se brutalno odražava na starije osobe i siromašne obitelji", počeo je Reynolds svoju poruku. "Blake i ja doniramo milijun dolara koje trebaju podijeliti Feeding America i Banka hrane Kanade."

"Ako i vi možete dati, ovim organizacijama je potrebna pomoć", nastavio je. "Vodite računa o svojim tijelima i srcima. Ostavite prostora za radost. Nazovite nekoga tko je izoliran i možda treba pažnju."

Glumac je pokušao popraviti raspoloženje, završavajući svoj post šalom: (Hugh Jackmanov broj je 1-555-😢-HUGH).

"Mislim da se svi možemo složiti, Covid-19 je sranje", napisao je uz objavu i pozvao pratitelje posjetiti stranice kompanija Feeding America i Banke hrane Kanada.

Reynolds i Lively nisu jedine poznate osobe koje doniraju onima koje virus možda i najteže pogađa.

U veljači, Justin Bieber je otkrio na videosnimci na Instagramu da je "dao donaciju za podršku" pekinškoj fondaciji za pomoć djeci Chunmiao, kineskoj dobrotvornoj službi koja se fokusira na dobrobit djece tijekom epidemije nove respiratorne bolesti - koja je započela u Wuhanu u Kini - i proširila se prvo na azijske zemlje.

"Gledajući vijesti nisam mogao zamisliti koliko bi bilo zastrašujuće ako bi nova bolest pogodila moju ženu i moju obitelj i prijatelje", rekao je tada pjevač. "Kino, uz vas je cjelokupno čovječanstvo... Bilo da se radi o ovome ili o požarima Australije, svi moramo biti tu jedni za druge."

Nakon što je Italija 10. ožujka zatvorena zbog pandemije COVID-19, dizajnerica Donatella Versace i njena kćer Allegra Versace Beck donirale su 200.000 eura za odjel intenzivne njege milanske bolnice San Raffaele.

"Naša srca su uz one koji su oboljeli od ove bolesti i uz sve liječnike i medicinsko osoblje koje posljednjih tjedana junački neprestano radi u nastojanju da se pobrinu za naše najdraže", rekle su majka i kći. "U ovom trenutku kao društvo moramo raditi zajedno i brinuti jedni za druge."

Igrač američkog nogometa JJ Watt i njegova supruga Kealia Ohai donirali su 350.000 dolara banci hrane iz Houstona, dok su operativna direktorica kompanije Facebook Sheryl Sandberg i njen zaručnik Tom Bernthal pokrenuli fond za prehranu obitelji u partnerstvu s lokalnom bankom hrane kako bi se osigurala hrana za obitelji tijekom krize.

Pročitajte više