Blizanke snimile kako hrane beskućnika kako bi mogle osvojiti iPhone

Foto: Instagram

RUSKE blizanke izazvale su bijes brojnih korisnika društvenih mreža nakon što su snimile kako hrane beskućnika kako bi mogle osvojiti iPhone.

Blizanke Adelya i Alina Fatkheev (24) dobile su brojne negativne kritike na račun viralne snimke koju su objavile, a zatim i obrisale s Instagrama. Na njoj se vide blizanke kako hodaju ulicom u dizajnerskoj odjeći te naiđu na beskućnika u kolicima.

Muškarac identificiran kao Yuri Zasorin živi na ulicama 28 godina, prenosi Metro. Nakon što su ga uočile, okrenule su se jedna prema drugoj i rekle: "Jadan, sigurno nije jeo dugo vremena." Zatim su nazvale restoran, prije nego je dostavljač Yandex Fooda stigao s pladnjem sushija i setom štapića.

Zatim je svaka stala s jedne njegove strane i počele su ga hraniti, a potom su mu ostavile pladanj i ostavile ga samog da jede. Na kraju snimke, Yuri zahvaljuje djevojkama i govori da "svatko zna da ima dobrih ljudi koji mogu pomoći."

No snimka je izazvala bijes brojnih korisnika društvenih mreža koji su cure optužili za "licemjerje za 42 sekunde slave". Isječak je snimljen za sudjelovanje na natjecanju "We care" u organizaciji grupe koja sebe naziva "Omladina Tatarstana". Natjecanje nudi niz nagrada, uključujući iPhone XR i PlayStation 4 kao i druge skupe nagrade.

Lokalni mediji izvijestili su da je Yuri izgubio posao na gradilištu prije nego što je postao beskućnik. Paraliziran je od 2013. godine nakon višegodišnjeg spavanja na ulicama.

Glasnogovornica Yandex Fooda nazvala je incident skandaloznim i rekla da na bilo koji način ne surađuju s blizankama.

Blizanke su prethodno privukle pažnju medija kad su izjavile da traže "odvratno bogatog muža".

Pročitajte više