Pitali smo prolaznike u Zagrebu jesu li sretni: "Ne razumijem taj koncept"

Video: Index

PITALI SMO prolaznike u Zagrebu jesu li sretni. Evo što su nam odgovorili.

"Okružena sam dobrim ljudima, sretna sam"

Djevojke na koje smo nabasali rekle su nam da ih veseli obitelj, kao i prijatelji, ali i putovanja.  "Pa ja mislim da jesam. Prvenstveno po prijateljima, obitelji. Mislim da imam dobru priliku za život. Školujem se. Mislim, živim u Hrvatskoj. Znam da to može biti malo loše, malo dobro, ali meni je trenutno dobro. Imam puno životnih prilika", rekla je jedna djevojka. "Tako i ja. Okružena sam dobrim ljudima, sretna sam. Evo, taman idemo na palačinke", dodala je druga djevojka. 

"Volimo putovati isto nas dvije posebno. Imamo puno prijatelja isto u drugim državama. Taman smo bile malo u Španjolskoj, Italiji i tako to", kazala je prva djevojka i otkrila što je najviše veseli na putovanjima. "Upoznavanje drugih ljudi. Onda imaš nekakav drugi pogled na stvari", tvrdi ona. 

@index.hr "Mislim da imam dobru priliku za život." #sreca #happiness #zagreb #hrvatska #foryou #foryoupage #fyp #viraltiktok ♬ original sound - Index.hr

"Vesele me male stvari"

Mladić i djevojka koje smo zaustavili su nam rekli da su sretni i otkrili su što ih usrećuje. "Male stvari. Kad dođem doma i legnem u krevet. Kod mog prijatelja me vesele njegove oči", kazala je djevojka. Mladić do nje je odgovorio da ga vesele njezine oči. Pitali smo ih planiraju li sreću, odnosno puštaju li da ih dan odvede u nekom smjeru ili odmah čim se probude imaju plan kako lijepo provesti svoje vrijeme.

@index.hr "Mislim da se sreća mora dogoditi sama od sebe." #zagreb #indexhr #sreca #happiness #vox #foryou #foryoupage #fyp #viraltiktok ♬ original sound - Index.hr

"Mislim da se sreća mora sama od sebe dogoditi, ne može se baš isplanirati jer je onako spontana i zbog toga je lijepa", rekla je djevojka. "Ja si najviše volim svoje vrijeme za sreću ostaviti poslije u danu jer sam jutarnji tip i ujutro sve obavim. Popodne i navečer je vrijeme za mene i za nju", kazao je mladić.

"Ne razumijem koncept sreće"

Jedan mladić s kojim smo pričali rekao je da ne razumije skroz koncept sreće. "Ni sretan ni nesretan. Ne razumijem baš koncept sreće. Ne razmišljam o tome, kompletno neutralno. Ne može biti ni dobro ni loše", tvrdi mladić pa smo ga upitali znači li to da je u pitanju kompletni nihilizam. 

@index.hr "Ne razumijem baš koncept sreće." #indexhr #zagreb #hrvatska #sreca #happiness #foryou #foryoupage #fyp #viraltiktok #vox ♬ original sound - Index.hr

"Ne bih rekao da je nihilizam, možda kompletna objektivnost. Bez koncepta sreće općenito. Zanimljivo je jer imaš mogućnost objektivno-analitičkog promatranja", rekao je mladić kojeg smo pitali kako u tom razmišljanju dođe do zaključka. "Najčešće je valjda ono s čim se čovjek bavi. Znači, uvijek neki određeni interesi. Ne bih rekao da me oni nužno usrećuju koliko me zanimaju", odgovorio je. 

"Veseli me dobro društvo ili piće"

Djevojka s kojom smo razgovarali otkrila je da ju veseli dobro društvo ili piće. "Trenutno sam sretna jer čekam sestru da dođe iz Dubrovnika. Došla sam iz Ljubljane i čekam da je vidim nakon puno vremena. Troje smo i onda je to uvijek neko zajedništvo bilo. Ja sam uvijek sretna kad imam nekako isplaniran dan. Kada znam otprilike što imam u planu, neko dobro društvo ili piće na kraju dana je uvijek odlična opcija i uvijek sam nakon toga dobro raspoložena. Svašta se popije, u Sloveniji puno - mi govorimo špricer, a to je zapravo gemišt", tvrdi djevojka. 

@index.hr "Dobro društvo i neko piće na kraju dana uvijek je odlična opcija." #zagreb #hrvatska #sreca #happiness #foryou #foryoupage #fyp ♬ original sound - Index.hr

"Sretna sam jer sam živa i zdrava"

Žena koju smo zaustavili tvrdi da je sretna jer je zdrava i živa. "Sretna sam jer sam živa, zdrava i obitelj mi je zdrava i živa. Zadovoljna sam. Najviše me uveseljavaju djeca, unuci, praunuci, familija. Volim kad smo svi na okupu, kad slavimo nešto", rekla je žena i dodala da voli šetati. "Imam i malo vrta. Bavim se malo oko cvijeća, povrtlarstvom i tako", kazala je. "Hvala bogu što sam zdrava i živa i što se mogu dići i raditi svoje obaveze, svoj posao. Kuhati, pospremati i tako", zaključila je. 

@index.hr "Najviše me usrećuju djeca, unuci, praunuci..." #sreca #happiness #indexhr #zagreb #foryou #foryoupage #fyp #viral tiktok #vox ♬ original sound - Index.hr

Pročitajte više