BMW: Iduća postaja je X4

BAVARSKI gigant priprema još jedan "terenski" model. U pripremi je X4, koji će se dogodine pridružiti netom prikazanom X1, javlja Automotive News.

Za razliku od modela X1, koji će biti gotovo identičan istoimenoj studiji prikazanoj ovih dana u Parizu i snažno se oslanjati na veći X3, potpuno novi X4 estetski će biti povezan s posljednjim terenskim novitetom, originalnim X6.

Za očekivati je kako će i ovaj model koristiti osnovu serije 3, no ostaje upitno koliko je tržište doista zainteresirano za još jedan model s terenskim aspiracijama u pogledu dizajna. No, isto tako i u pogledu X6 mnogi su smatrali kako takav izlet BMW-u nije bio potreban, no kako vrijeme prolazi, sve se više ovaj potez čini marketinški isplativim.

Ukoliko se doista pojavi na tržištu, X4 će se morati dokazati na zahtjevnom SUV tržištu, gdje nerijetko originalan dizajn nije dovoljan. Također, trenutna situacija ne nagoviješta puno dobroga. Naime, uslijed prepolovljene prodaje lakih terenaca GM je već najavio prijevremeno gašenje jedne tvornice, a upitni ostaju i mogući nasljednici relativno zastarjelih modela. Što se pak premiuma tiče, BMW je tu uvijek dobro kotirao, a i tržište je bilo relativno stabilno i neovisno o globalnim trendovima.

Pročitajte više