"Boce, urin, povraćotine...": Partijaneri uništili onaj mini-vrt u centru Zagreba

Foto: Martina Živković

POVRATAK noćnog života u Zagreb dokrajčio je vrt u Preradovićevoj koji je pokrenuo "vrtnu revoluciju" diljem zemlje.

"Jedna subota kad su ukinute mjere i kad lokali rade do 4 sata... Vrt je uništen, zgnječen... Ne znam kako to nazvati... Osim, nažalost - očekivano", napisala je Martina Živković, vlasnica poznate zagrebačke slastičarnice, koja je zasadila mini vrt i privukla pozornost cijele Hrvatske.

>>>U centru Zagreba zasadili su mini-vrt. Netko ih je tužio Gradu, želi da sve počupaju<<<

"Na drugim fotkama vidite relikvije subotnje večeri, ove su još i blaža varijanta. To nas stanare sve redovito dočeka u nedjelju ujutro i stoji tako. Staklo, čaše, boce, urin i povraćotine. Miris vam fotkama ne mogu prenijeti, sreća vaša. I dok ja pišem očitovanja zbog sadnje ovih par busena trave, gdje je sada komunalno redarstvo da ovo kazni?!? Okolni kafići operu ispred svojih vrata, a njihovi gosti ispišaju i ispovraćaju cijeli kvart", nastavila je Martina.

"I zadnje, pogledajte video i uključite zvuk, ta količina buke je također zagađenje. Je li potrebno baš imati cijeli bend u stambenoj zgradi? Gdje su propisi za to? Ugostitelj sam, ali razumijem zašto ljudi mrze i ne poštuju ugostitelje... Jer nemaju ni mjere ni bontona. A oni koji bi to trebali sankcionirati kažnjavaju sadnju cvijeća...", zaključila je.

Podsjećamo, nakon potresa koji je pogodio Zagreb, Martina Živković i njen susjed Boris Novković u kazeti drveta u Preradovićevoj ulici zasadili su minijaturni vrt. Vrt je postao hit na Facebooku, no našao se netko kome je zasmetao pa je sve prijavio Komunalnom redarstvu. Jasno, anonimno.

Živković i Novković dobili su dopis Komunalnog redarstva, koje od njih traži da se očituju o sadnji vrta.

Nakon toga u Zagrepčanima se probudio otpor. Diljem grada počeli su saditi minijaturne vrtove, a pridružili su im se i stanovnici nekih drugih hrvatskih gradova.

Pročitajte više