Bojana Gregorić objavila fotku s mamom koju su zvali najljepšom zagrebačkom glumicom

Foto: Instagram

BOJANA GREGORIĆ VEJZOVIĆ pohvalila se fotografijom sa svojom majkom, legendarnom hrvatskom glumicom Božidarkom Frajt.

"Prije je Ona radila štrudle meni, a sada ja radim Njoj. Kak ide vaša nedjelja…", napisala je Bojana uz selfie s mamom iz auta. 

"Veliki pozdrav kraljici i princezi", "Kako je tvoja mama bila lijepa i draga. Mnogo sam je voljela gledati", "Gospođa mama je divna žena, lavica", pisali su oduševljeni obožavatelji.

Jedna od najljepših zagrebačkih glumica

Božidarka Frajt jedna je od diva jugoslavenske kinematografije te glumica koju su zvali jednom od najljepših u Zagrebu. Unatoč teškom djetinjstvu, izgradila je veliku glumačku karijeru koja je trajala više od 50 godina i tijekom koje je upisala brojne pamtljive televizijske, filmske i kazališne uloge.

Rođena je kao Božidarka Grublješić 1940. godine u srpskoj pravoslavnoj obitelji u selu Velika Žuljevica pod Kozarom. Godine 1942. za vrijeme kozaračke ofenzive ustaše su strijeljale njenu majku Vidu, a jednogodišnju Božidarku zajedno s tisućama kozaračke djece prognali, prvo u logor za djecu u Sisku, a zatim u prihvatilište Crvenog križa u Zagrebu.

Tu su je usvojili Katarina i Stjepan Frajt, supružnici bez djece, koji su je odgojili kao svoju i dali joj prezime. Bojanu je dobila u braku s autorom i producentom Borisom Gregorićem.

Pročitajte više