"Boljšoj je veliki bordel, plesačice su prisiljene spavati s bogatašima"

Foto: Youtube/Instagram

SEKS skandal koji u posljednje vrijeme trese Hollywood svratio je pozornost javnosti na seksualno zlostavljanje u svim sferama života, a sve više žena spremno je podijeliti svoju priču.

Da Rusija u takvim slučajevima ne zaostaje za Amerikom, pokazuje i priča bivše balerine Anastasie Volochkove koja je još 2013. izašla u javnost tvrdeći da je najpoznatiji svjetski balet Boljšoj ustvari "ogroman bordel" u kojem su plesačice dužne spavati s bogatim donatorima. Njena je priča ovih dana ponovo došla u fokus.

Volochkova je tom prilikom na nacionalnoj televiziji iznijela svoje optužbe da je izvršni direktor Anatoly Iksanov legendarni balet pretvorio u bordel.

"Plesačice su morale ići na domjenke, družiti se s bogatašima , a unaprijed su upozorene da će morati spavati s njima. Dok sam još plesala tamo stalno sam dobivala nemoralne ponude", ispričala je Volochkova koja je 2003. dobila otkaz s obrazloženjem da je preteška da bi dalje plesala. 

Izvršni direktor je njene optužbe odbio kao "buncanje", te odbio "komentirati prljavštinu", a sama je Volochkova bila prozivana zbog narušavanja reputacije Boljšoja.

"Nije me briga što će se govoriti o meni", rekla je ona, priznajući da je i sama sudjelovala na takvim zabavama.

Slične priče otkrile su i neke ruske glumice, poput Anne Pukhove, kojoj je jedan ruski kazališni redatelj na audiciji naložio da skine svu odjeću, a kad ga je upitala zašto, potjerao ju je.

"Cijeli život slušam kako se u kazalište ulazi preko kreveta, ali do sad sam odbijala povjerovati da nešto tako sramotno može biti istinito", rekla je ona za Daily Beast.

Ruski dramaturg Victor Shenderovich tvrdi da uopće nije iznenađen situacijom, ali da mu je jasno zašto Ruskinje šute o tome.

"Holivudskim glumicama su trebale godine da objave Weinsteinovo ponašanje, pa me ni malo ne čudi da ruske glumice šute. Svjesne su da će nestati istog dana kad odluče progovoriti. Činjenica je da se seksualno zlostavljanje mladih glumica od starijih redatelja ovdje smatra normalnim ponašanjem. Katastrofa je da se o tome i dalje šuti", rekao je on.  

Pročitajte više