Bosanski glumac prodao Srebrnog Medvjeda da bi prehranio obitelj

Screenshot: Youtube

BOSANSKI glumac Nazif Mujić je 2013. godine na Filmskom festivalu u Berlinu dobio Srebrnog medvjeda za ulogu u filmu "Epizoda u životu berača željeza", kojeg po istinitoj priči snimio Danis Tanović. Međutim, slavnog kipića je morao prodati zbog teške financijske situacije u kojoj se našao.
 
"Svog Srebrnog medvjeda danas sam u 14 sati prodao za 4000 eura jednom čovjeku iz Srebrenika. Ponudu sam imao i od reditelja Emira Kusturice koji mi je nudio tisuću eura više, međutim on se na mojim vratima pojavio pola sata nakon što sam završio sa prodajom. Ovo sam, vjerujte mi, morao učiniti. Moja djeca nisu imala što jesti i to me najviše boljelo", rekao je Mujić za Klix.ba.
 
 
Borba za egzistenciju Mujića je natjerala da se odluči odseliti u Njemačku.
 
"Više nisam znao što da radim. Bilo je trenutaka da gledam malog medvjedića i svoju djecu koja su gladna. Skupio sam snage i prodao sam ga. Sada će biti onako kako mora biti. Sa suprugom i djecom ponovo ću potražiti bolji život u Njemačkoj. Tamo idemo 6. siječnja iduće godine i ne želim se vraćati u BiH koja me je iznevjerila.Svi su se željeli fotografirati sa mnom kada sam donio medvjedića u BiH, a kada mi je trebala pomoć nitko na kraju nije bio tu za mene. Neka je svima na sramotu", zaključio je Mujić.

Pročitajte više