Boycie iz Mućki zatražio srpsko državljanstvo

Foto: Facebook

ZAMJENIK gradonačelnika Beograda Goran Vesić na Facebooku je objavio da je glumac John Challis, poznatiji kao Boycie iz Mućki, podnio zahtjev za srpsko državljanstvo.

"U Srbiji su mnogi bili zadovoljni fotografijom koju je na društvenim mrežama objavio britanski glumac John Challis, koji je tumačio ulogu poznatog Boycieja u kultnoj seriji Mućke. Kako i ne bi kada je na fotografiji automobil na čijim tablicama piše Srbija. Vrijeme je da otkrijemo tajnu kako je slika nastala", započeo je Vesić.

"Fotografija je snimljena prošlog tjedna ispred Ambasade Srbije u Londonu. Prije toga je John Challis službeno podnio zahtjev za prijem u državljanstvo Republike Srbije! U srpskoj ambasadi g. Challisa je primila ambasadorica Srbije u Ujedinjenom Kraljevstvu Aleksandra Joksimović. Imao sam tu čast da u ime Grada Beograda potpišem preporuku Grada Beograda da Boycie postane državljanin Srbije. Nije bilo lako nabrojati na jednoj stranici što je Boycie uradio za promociju Srbije i Beograda, posebno u Velikoj Britaniji, gdje je veoma poznat i popularan. Premijerka Ana Brnabić podržala je ideju da Boycie postane državljanin Srbije. Želim posebno zahvaliti našem čovjeku koji je odrastao i živi u Londonu, Lazaru Vukoviću, koji je najzaslužniji što Boycie toliko voli Beograd i Srbiju", napisao je.

"Njegov zahtjev za državljanstvo je već u Beogradu i kada sve procedure budu završene, vlada će glasati. Dobar je osjećaj znati da uspješni i popularni ljudi poput Johna Challisa žele biti građani Srbije. Sretan sam jer Boycie službeno postaje Beograđanin. Stanovnik našeg grada u suštini je postao kada je snimio film Boycie u Beogradu. Boycie, dobrodošao kući! Beograd pobjeđuje!" zaključio je.

Challis je poznati obožavatelj Srbije te često u javnosti ističe podršku toj zemlji.

Pročitajte više