Britance oduševile plaže oko hrvatskog gradića, ali ne samo zbog sunčanja i kupanja

Foto: 123rf

UGLEDNI britanski list Telegraph složio je popis najljepših europskih plaža u čijim se blizinama nalazi neko mjesto s UNESCO-ovog popisa svjetske baštine. Među njima se našla i makarska rivijera.

"Većina turista odmah krene prema otocima, no makarska rivijera koja se nalazi između Splita i Dubrovnika dom je nekima od najljepših hrvatskih plaža", piše Telegraph.

"Od Brela do mjesta Gradac prostire se više od 60 kilometara rivijere čiji je centar u Makarskoj. Sama Makarska izgrađena je oko zaljeva i zaklonjena Biokovom koji je čuva od hladnije klime iz unutrašnjosti", objasnili su svojim čitateljima te se zatim bacili na ono zbog čega su i uvrstili makarsku rivijeru na popis - preporučili su povijesne znamenitosti koje turisti mogu razgledati nakon kupanja u Makarskoj.

"Makarska leži na pola puta između Dubrovnika i Splita. Možete se snalaziti u gužvama u prvom ili posjetiti potcijenjeni drugi grad.''

"Split je pravo otkriće. Jadranski biser koji spaja povijesne građevine i moderan način života na Rivi. U srcu grada je 'grad unutar grada', rimska palača napravljena za Dioklecijana", napisali su i poručili čitateljima da Dioklecijanovu palaču posjete u vrijeme Splitskog ljeta.

Osim plaža makarske rivijere na popisu se našla i crnogorska Budva te plaže u Španjolskoj, Portugalu, Grčkoj, Italiji, Francuskoj...

Pročitajte više