Britanci zijevaju čitajući biografiju Davida Beckhama

Biografija Davida Beckhama jedna je od najdosadnijih knjiga u Velikoj Britaniji, pokazalo je istraživanje koje je dokazalo da prosječni Britanac na knjige u životu potroši oko 4 tisuće funti, ali polovina tog štiva ostane nepročitano. Tako knjigu "David Beckham: My Side" ne dovrši čak 27 % čitatelja, a ni biografija bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona nije bolje prošla - prije kraja od nje odustaje 30 % Britanaca.

Te su biografije, po mišljenju Britanaca, "napuhane, lažne i beskrajno dosadne", neutemeljeno glorificiraju živote glavnih aktera i stvaraju "kult ličnosti". Osim toga, napisane su prilično neinovativno, smatraju Britanci, a fotografije koje prate tekst nisu nimalo ekskluzivne, jer ih se prije moglo vidjeti u različitim časopisima.

Jedan od najdosadnijih romana u Velikoj Britaniji, po novom istraživanju, je četvrti nastavak priče o čarobnjaku Harryju Potteru, od kojeg odustaju čak i najuporniji obožavatelji, a na listi se nalaze i "Alkemičar" Paola Coelha te Tolstojev "Rat i mir".

D.K.

Pročitajte više