Britanski svećenik: Laž je da su se Meghan i Harry vjenčali prije kraljevske svadbe

Foto: EPA

BRITANSKI tabloidi i javnost sve više sumnja u ono što je Meghan Markle ispričala Opri Winfrey u intervjuu prošlog vikenda.

Mnogima je najsumnjivija tvrdnja bivše glumice da su se ona i princ vjenčali sami u svom vrtu tri dana prije kraljevskog vjenčanje te da ih je vjenčao nadbiskup Canterburyja Justin Welby jer su željeli ceremoniju samo za sebe. Meghanina tvrdnja bila je sumnjiva i Marku Edwardsu, namjesniku biskupa, koji je kontaktirao ured nadbiskupa i tražio objašnjenje.

Edwards je to učinio jer je tijekom karantene imao tisuće zahtjeva za privatnim ceremonijama koje je morao odbiti jer crkva ne dozvoljava takva vjenčanja.

Svećenik Edwards rekao je da mu je osoba iz ureda nadbiskupa s kojom je razgovarao tada rekla: "Justin je imao privatni razgovor s parom u vrtu o vjenčanju, ali uvjeravam vas, nije bilo vjenčanja do nacionalnog televizijskog događaja."

Brojni svećenici u Engleskoj posumnjali su u Meghanine riječi jer pravila o vjenčanjima engleske crkve zahtijevaju najmanje dva svjedoka, a javnost mora imati neograničen pristup ceremoniji kako bi se mogli uložiti prigovori.

Nadalje, nijedan par se u crkvi ne može vjenčati dva puta, osim ako prvi brak nije bio valjan.

Pročitajte više