Britney ispala, a Aniston na vrhu Forbesove ljestvice slavnih

POP PRINCEZA Britney Spears saznala je da slava može biti i te kako prolazna, budući da je ove godine uopće nema na Forbesovoj listi 100 najbolje plaćenih i najpopularnijih zvijezda, dok je prošle godine bila na samom vrhu te liste.

Na tom ju je mjestu ove godine zamijenila Jennifer Aniston, jedna od zvijezda televizijske serije "Prijatelji", koja je tijekom protekle godine zaradila 35 milijuna dolara te je bila više puta na naslovnicama nego ijedna druga osoba iz svijeta show-businessa.

Jennier "J-Lo" Lopez i Ben Affleck proglašeni su najpopularnijim i najmoćnijim novim holivudskim parom zauzevši peto i sedmo mjesto na listi te zaradivši zajedno 65 milijuna dolara.

Protekla godina nije bila dobra za Spears koja je 1999. zabilježila veliki uspjeh s albumom "Oops!..I Did it Again".

U posljednje je vrijeme imala niz negativnih izvještaja u tisku zbog prekida veze s Justinom Timberlakeom iz NSynca o kojoj se nekada mnogo pisalo te zbog neuspjeha njezina filma "Crossroads".

Također je snimljena kako se otresa na novinare nakon što je u Mexicu odbila nastupiti za nevremena, dok su za rušenje njezinog imidža dobre djevojke zaslužne i fotografije iz New Yorka na kojima puši.

"Za nas je svejedno radi li se o pozitivnim ili negativnim komentarima u tisku", tvrdi Peter Kafka, jedan od urednika poslovnog časopisa Forbes koji je sastavio listu za koju se uzimaju u obzir godišnji prihodi, izresci iz novina, zastupljenost na televiziji i radiju te web-stranice.

"S obzirom na zaradu, Britney nije imala novi album niti je bila na značajnijoj turneji, što su elementi zahvaljujući kojima zvijezde dolaze na listu", dodaje Kafka.

Na drugom su mjestu ovogodišnje liste rapperi Eminem i Dr. Dre koji su također zaradili 35 milijuna, ali su imali gotovo 2 milijuna priključenja na web-stranicu.

S drugog na treće mjesto ove je godine pao golf igrač Tiger Woods, koji je sa 78 milijuna dolara zaradio 9 milijuna više nego lani.

Ostale članice ekipe "Prijatelja" Lisa Kudrow (30.) i Courteney Cox (41.) također su se našle na listi, no od muških je tu samo Matthew Perry (25.).

S 34. na 15. mjesto se popela J.K. Rowling i to usred velikog očekivanja najnovijeg nastavka romana o Harryju Potteru. Njezina je zarada u godinu dana narasla za oko 90 milijuna dolara.

Dok je od sportaša daleko najmoćniji Woods, na 13. je mjestu košarkaška legenda Michael Jordan, a na 19. Michael Schumacher.

Nogometna zvijezda David Beckham je na 56. mjestu, no na listi nema njegove supruge, bivše Spajsice, Victorije.

Na listi 10 najuspješnijih još slijede redatelj Steven Spielberg (4.), bivši Beatle Paul McCartney (6.), Oprah Winfrey (8.), Tom Hanks (9.) i grupa Rolling Stones (10.).

Pročitajte više