Bruce Willis i Harrison Ford proglašeni najvećim herojima akcijskih filmova

HOLIVUDSKI veterani Bruce Willis i Harrison Ford proglašeni su najvećim herojima akcijskih filmova svih vremena prema anketi britanske marketinške tvrtke The Pearl and Dean. Tri tisuće ispitanika odabralo je Willisa i Forda za svoje najdraže akcijske junake - Willisa zbog uloge policajca Johna McClanea u kultnom filmu "Umri muški", a Forda zbog uloge Hana Soloa u "Ratovima zvijezda" te avanturista i lovca na blago Indianu Jonesa.

Iako su prešli pedesetu, Bruce i Harrison nisu se odrekli uloga koje su ih proslavile, pa je tako Willis prošle godine bio zvijezda četvrtog nastavka filma "Umri muški", dok Harrison glumi u još jednom nastavku nadolazećeg filma o Indiani Jonesu. 

"Čini se da publika voli starije akcijske junake više od mlađih, koji više ne mogu držati korak s glumcima 'stare škole'. Činjenica da Bruce i Harris još uvijek mogu privući milijune ljudi na svoje filmove dokaz je njihove moći koja unatoč godinama ne prestaje", rekao je direktor tvrtke The Pearl and Dean.

Zvijezda "Terminatora" i kalifornijski guverner Arnold Schwarzenegger našao na trećem mjestu s 15 posto glasova. Na ovoj listi nalaze se još i Matt Damon na četvrtom mjestu, Daniel Craig, Sylvester Stallone, Steven Seagal i Mel Gibson na petom mjestu, a poslije njih dolaze Hugh Jackman i Jean-Claude Van Damme s četiri posto glasova.

K.H.

Pročitajte više