Bubnjar Iron Maidena: Imao sam moždani udar i ostao sam paraliziran na jednoj strani

Foto: Profimedia

Bubnjar Iron Maidena Nicko McBrain otkrio je da je ranije ove godine doživio moždani udar i da se bojao da mu je karijera gotova nakon što je ostao paraliziran na desnoj strani.

Ali nakon 10 tjedana "intenzivne terapije" uspio se "oporaviti na otprilike 70%" dok je heavy metal bend počeo s probama za The Future Past Tour, koja je započela u svibnju. Glazbenik je svirao na svim koncertima s bendom, a rekao je da se želi koncentrirati na nastupe prije nego što s obožavateljima podijeli vijest o svom zdravlju.

Osim svoje izjave, objavio je i videoporuku kako bi svojim pratiteljima pokazao "kako zgodno i dobro izgleda". Iznoseći pojedinosti o svojoj bolesti, McBrain je rekao da je u siječnju pretrpio prolazni ishemijski napad, poznat i kao mali moždani udar.

Međutim, u početku je bio "vrlo zabrinut da je njegova karijera gotova" nakon što je ostao paraliziran od ramena prema dolje na desnoj strani tijela. Uz podršku obitelji i terapeuta rekao je da se uspio oporaviti.

"Osjećam da je važno obavijestiti vas o ovome sada, a ne ranije jer sam uglavnom bio zabrinut za obavljanje svog posla i koncentriranje na vraćanje stopostotne kondicije. Još nisam tamo, ali Božjom milošću postajem sve bolji i jači kako tjedni prolaze", poručio je McBrain koji je zahvalio fanovima na "najdivnijoj i najčarobnijoj turneji dosad, svi ste bili tako nevjerojatni".

"Nije htio ometati turneju"

Menadžer Iron Maidena Rod Smallwood također je podijelio izjavu, rekavši: "Ostatak benda i ja mislimo da ono što je Nicko uspio postići nakon moždanog udara pokazuje nevjerojatnu vjeru i snagu volje i svi smo jako ponosni na njega." Dodao je da je bend imao "nov i glazbeno vrlo složen set za naučiti" prije turneje, ali McBrain je "samo pognuo glavu" i koncentrirao se na to da ponovno uđe u formu.

"Iskreno, nismo znali hoće li moći odsvirati cijeli nastup sve dok probe benda nisu počele u svibnju i dobio je toliko podrške od benda, a zatim je došlo istinsko olakšanje za sve kada smo vidjeli da će moći. Budući da je Nicko Nicko, nije želio dizati buku i ometati turneju u to vrijeme. Mislio je da biste vi fanovi trebali saznati izravno od njega, a ne iz bilo kakvih glasina!" dodao je Smallwood.

Iron Maiden osnovan je kasnih 1970-ih, a McBrain im se pridružio 1982. nakon izdavanja trećeg albuma The Number Of The Beast, prvog s frontmenom Bruceom Dickinsonom, koji je postao jedan od najvećih heavy metal albuma svih vremena.

Pročitajte više