Budite lijepi, ali i pametni: Zaštitite se od sunca na vrijeme

IAKO i ptice na grani znaju da pretjerano sunčanje, ali i pretjerano korištenje solarija, mogu izazvati neželjene posljedice za ljepotu i zdravlje, nije zgorega još jednom ponoviti što sve možete učiniti da se zaštitite. UVA zrake vašoj koži će pomoći da se smežura i ostari, UVB zrake će izazvati opekline, a da većina zaštitnih sredstava ne sadrže zaštitu protiv obje vrste emisije sunčevih zraka zapravo je manje poznata činjenica od svega ovog gore navedenog. Da biste bili dobri i nježni prema vašoj koži, najvećem ljudskom organu, potrebno je izbjegavati sunce između 11 i 17 sati, a ukoliko vam vrag ne da mira, i uporno boravite na plaži, ne zaboravite se adekvatno zaštititi, koža će vam biti zahvalna. I danas, i za deset godina.

"Za kožu ne postoji neškodljiva količina izlaganja sunčevim zrakama. Čak i kratkotrajno svakodnevno izlaganje UV zrakama pogoduje foto starenju, nastanku štete u imunološkom sustavu te pojavi raka kože. Danas se vjeruje da je za starenje kože najvećim dijelom odgovorno sunce, i to u visokom postotku od osamdeset posto. Zato je jako bitno zaštititi se pravilno, i na vrijeme", kaže poznati dermatolog David Orentreich, čovjek je trenutno na čelu istraživačkog laboratorija poznate kozmetičke kuće Clinique.

Upravo on je stvorio novu revolucionarnu Cliniquevu kolekciji koja štiti i od UVA i od UVB zraka, kako bi trenutke godišnjeg odmora i izležavanja na plaži proveli što sigurnije. Ipak, upozorava, proizvodi se moraju nanositi često i obilno, te nakon svakog kupanja i brisanja ručnikom, iako su današnji losioni većinom označeni kao vodootporni. Nova Cliniqueva tehnologija Solar Smart sa sastojcima za obnovu kožu pomaže vam da zadržite mladoliki izgled i zdravlje zbog čega će vam koža nesumnjivo biti zahvalna.

Zavodljivost, ljepota i zdravlje objedinjeni u luksuznim proizvodima

Na sličnom principu funkcionira i kolekcija za sunčanje kozmetičkog diva Estee Lauder, kojem su u dugoj povijesti zaštitna lica bile mnoge ikone stila i ljepote. Kako biste bili potpuno sigurni, a pritom održali zavodljivu brončanu put, stručnjaci ovog laboratorija su se pobrinuli da ženama diljem svijeta ponude svoju najsigurniju i najluksuzniju kolekciju dosad, obogaćenu zavodljivim egzotičnim mirisom koji ostavlja na koži. S dvostrukom zaštitom ovih preparata bit ćete sigurni tijekom cijelog ljetovanja. Otkrijte božicu u sebi i prepustite se opojnim čarima ljetnog sunca potpuno sigurni u svoju ljepotu i seksipil.

I ne zaboravite - sunčanje je sastavni dio kulture mnogih naroda, ali ne budite rob tamnom tenu, jer upravo ova aktivnost izaziva čak devedeset posto oboljenja na koži, što zloćudnih, što dobroćudnih. Ipak, mala doza sunca potrebna je i duši, ali i tijelu, jer nas sunce opskrbljuje neophodnim D vitaminom, stoga, pristupite mu pametno i odmjereno, i ne zaboravite - u zaštiti je pola ljepote, ali i zdravlja.

V.V.
Foto: Index

Pročitajte više