Bugatti Veyron na Hvaru

SVI koji su se ovih dana našli na Hvaru mogli su uživati u predivnom pogledu. Iako poznat po prirodnim ljepotama i okupljalištima koje privlače brojne imućne ljude i njihove jahte, ovaj put se radilo o 35 ekskluzivnih automobila vrijednih oko 20 milijuna eura među kojima je posebno mjesto zauzimao najatraktivniji sportski automobil na svijetu.
 
Luksuzna limena karavana stigla je na hvarsku Pjacu gdje im je priređen koktel dobrodošlice i prigodan program. Najskuplji primjerak među 35 limenih ljubimaca bio je preko milijun eura vrijedan Bugatti Veyron, jedan od pedesetak primjeraka na svijetu, parkiran pred hotelom Palace.

"GP Incentives" i "Lambo events", tvrtke iz Nizozemske, organizatori su svojevrsnog road show-a čiji su sudionici neki od najimućnijih nizozemskih državljana koji su ove godine za jednu od postaja na svojem putovanju, uz hrvatsku metropolu, odabrali i grad Hvar. Riječ je o 30-tak, uglavnom parova, koje su organizatori odabrali među 500 najbogatijih ljudi iz Nizozemske i koji u svojem vlasništvu imaju neke od najatraktivnijih i najskupljih automobila u svijetu automobilske industrije.

Osim atraktivnih, brzih i izuzetno skupih automobila, pažnju Hvarana i njihovih gostiju privukli su i njihovi maštovito kostimirani vlasnici kojima je zabava jedini motiv putovanja Europom.

Zanimljivo je da imućni Nizozemci na put odlaze isključivo s tri marke automobila čiji su veliki obožavatelji - Ferrarijem, Lamborghinijem i Porscheom (Bugatti je opravdani izuzetak), a plan putovanja poznat je jedino organizatoru. Naime, destinacije u kojima će se zaustaviti drže se u strogoj tajnosti i upravo taj faktor iznenađenja cijelo putovanje čini još zanimljivijim i uzbudljivijim.

Pročitajte više