Bush izbjegava previše čitati novine kako ne bi pao pod njihov utjecaj

AMERIČKI predsjednik George W. Bush, prema vlastitom priznanju, izbjegava previše čitati novine i pratiti televizijske vijesti kako ne bi izgubio "jasnu viziju" stvari zbog novinarskih predrasuda.

"Volim imati jasnu viziju stvari", rekao je Bush prije nekoliko tjedana u razgovoru s izvjestiteljem Washington Timesa iz Bijele kuće Billom Sammonom koji je o njemu napisao knjigu.

"Obraćanje pozornosti na nečija pogrešna mišljenja ili nečiju viziju koja jednostavno nije istinita može biti frustrirajuće", objasnio je Bush.

"Ne gledam večernje televizijske vijesti, ni one beskrajne sate u kojima ljudi iznose svoja mišljenja", rekao je. "Ne čitam stranice s komentarima, ne čitam uvodničare", dodao je.

Bush je otkrio također da pregledava samo naslovnice nekoliko velikih dnevnih listova i "preleti" preko članaka koji mu se čine osobito zanimljivima. Računa, naime, na glavnog tajnika Bijele kuće Andrewa Carda i svoju suprugu Lauru da mu skrenu pozornost na najvažnije.

Washington Times objavio je u petak izvadak iz Sammonove knjige "Misunderestimated: The President Battles Terrorism, John Kerry and the Bush Haters".

Pročitajte više