Catherine Deneuve završila u bolnici nakon moždanog udara

Foto: Guliver Image/Getty Images

LEGENDARNA francuska glumica Catherine Deneuve doživjela je moždani udar te je primljena u jednu parišku bolnicu. Vijest su potvrdili članovi obitelji 76-godišnje glumačke legende, izjavivši da je riječ o "blagom moždanom udaru".

U priopćenju koje je objavio njen menadžer obitelj je potvrdila da nema oštećenja motoričkih funkcija, no glumici će trebati vremena da se oporavi. Zasad nije poznato u kojoj se bolnici nalazi.

Le Parisien piše da je glumici pozlilo tijekom noći. Njeno zdravstveno stanje je ozbiljno, prenose francuske novine.

The Variety piše da je riječ o ishemijskom moždanom udaru, koji je uzrokovan smanjenim dotokom krvi u mozak.

Embed from Getty Images

Poznata pod nadimkom "Ledena djeva" zbog svoje krhke ljepote, Deneuve je postala najpoznatija francuska glumica u 60-im godinama prošlog stoljeća. Najpoznatiju ulogu ostvarila je u filmu Belle de Jour iz 1976. godine.

Film koji je režirao Luis Bunuel u to se vrijeme smatrao iznimno provokativnim. Deneuve je u njemu glumila domaćicu koja se upušta u prostituciju kako bi si nečim ispunila popodneva.

Nominaciju za Oscara donijela joj je 1993. godine uloga u filmu Indokina. I dalje je aktivna u svijetu filma, prije moždanog udara radila je na filmu "De Son Vivant" francuske redateljice Emmanuelle Bercot.

Osim s Bunuelom, radila je i s redateljima Francoisom Truffautom, Manoelom De Oliveirom, Larsom von Trierom i Francoisom Ozonom.

Prošle godine se ispričavala žrtvama seksualnog zlostavljanja nakon što je potpisala otvoreno pismo u kojem se tvrdilo da je kampanja protiv seksualnog uznemiravanja otišla predaleko.

Pročitajte više