Cecelia Ahern: Živcira me kad me trpaju u chic-lit!

"ŽIVCIRA me kad me stavljaju u chic-lit književnost. Ne zato što mislim da je chic-lit samo po sebi nešto loše, nego zato što muške autore nigdje na svijetu nisu ograničili nekom tematskom etiketom. Zašto bi stoga žene trebale pisati samo za žene?! To mi je glupo. Ja pišem o tuzi, veselju, ljubavi, smrti, razočarenju ... Nisam znala da su to emocije i stanja koja dožiljava samo ženski spol", komentirala je irska književnica, autorica bestselera "P.S. Volim te", koji je prošle godine doživio svoju veliku ekranizaciju.

Odrasla sa zlatnom žlicom u ustima i strahovitom potrebom za fikcijom

Djevojka koja je kći bivšeg irskog premijera diplomirala je novinarstvo i komunikologiju, ali je, kako kaže, osjetila potrebu za fikcijom i postala spisateljica.

"Prvi rukopis dala sam mami i dečku, oni su me ohrabrili. Danas su iza mene četiri knjige, kratke priče i scenarij za jedan TV šou. Ipak, kad me netko pita čime se bavim, neobično mi je čuti samu sebe ja sam spisateljica", rekla je Cecelia prilikom jučerašnje promocije nove knjige u Zagrebu na kojoj je gostovala.

Ogovaranja sunarodnjaka: Knjigu joj je napisala mama!

"Svatko je originalan na svoj način. Ja sam ja. Kad je prije nekoliko godina izišla moja prva knjiga pali su razni komentari “što ona ima pisati, balavica ima tek 21 godinu, sigurno  je majka umjesto nje napisala knjigu pa je dala svojoj princezi da je potpiše. To mi nije bilo drago čuti, ali odmahnula sam rukom", rekla je za Jutarnji list, prisjećajući se svojih početaka.

"Svaka knjiga dođe do svog čitatelja, u to sam uvjerena", zaključila je. Na zagrebačkoj promociji u Hotelu Dubrovnik okupili su se mnogi obožavatelji Cecilijina slova, a od poznatih zatekli smo televizijsku mamu, Sanju Doležal.

Pročitajte više