Nakon kritika Cetinski ipak neće nastupati u Sarajevu?

Foto: Bus Plus produkcija/ATA Images/PIXSELL/PIXSELL

Toni Cetinski ipak neće nastupati u Sarajevu povodom 40. godišnjice održavanja Zimskih Olimpijskih igara, saznaju Vijesti.ba.

>>VIDEO Što ljudi u Sarajevu zaista misle o nastupu Tonyja Cetinskog?

>>Sarajlije bijesni zbog nastupa Tonyja Cetinskog: "Sramota, Hrvati to ne bi napravili"

Koncert Cetinskog navodno je otkazan nakon što gradonačelnica Benjamina Karić nije dozvolila financiranje koncerta iako je Gradska uprava delegirala projekt prema Vladi KS-a. Odluka još nije službeno potvrđena, a nije se oglasio ni Cetinski.

"Vi dovlačite nekoga tko nije iz BiH"

Podsjetimo, informacija da će Toni Cetinski nastupiti u Sarajevu povodom 40. godišnjice održavanja Zimskih Olimpijskih igara izazvala je niz oprečnih reakcija. Mnogima je zasmetalo što će na obljetnici nastupiti pjevač koji nije iz BiH.

Među prvima je informaciju osudio pijanist Vlado Podany. "Odvratno!!!! 40 godina od Olimpijade, a Vi dovlačite nekoga ko nije iz Sarajeva, Bosne i Hercegovine… Tony je super, vrhunski izvođač, ali što se volite uvlačiti u guzove svima van granica naše zemlje… sram da vas bude… ‘Ugasili‘ ste nam umjetnike, kulturu, sreću … i uvozite je da bi opravdali vaše ‘uloge‘ u tome… Zato napuštam Sarajevo i BiH… s ‘vama‘ ne želim da dijelim ni zrak", napisao je Podany.

Pročitajte više