Četvrti film o Harryju Potteru moguće u dva dijela

ČETVRTA knjiga o Harryju Potteru možda će biti ekranizirana u dva dijela, priopćio je producent David Heyman prilikom promocije DVD verzije drugog nastavka filma o dječakučarobnjaku.

Heyman je otkrio da je pretprodukcija "Plamenog pehara" ispala tako dugačka, da vjerojatno neće stati sve u jedan cjelovečernji film.

Heyman je dao izjavu u trenutku kad su mladi glavni glumci nastavka "Odaja tajni" došli na promotivnu zabavu prigodom izlaska njegove DVD verzije u utorak, javlja BBC.

Glavni glumci iz filma, Harry Potter alias Daniel Radcliffe te Rupert Grint (Ron Weasley) i Emma Watson (Hermione Grainger) ušli su na zabavu kao zvijezde i to u plavom automobilu Ford Anglia, koji se pojavljuje u filmu "Odaja tajni".

Promocija je održana u Leavesden Studiju u Hertfordshireu gdje je upravo započelo snimanje trećeg nastavka "Zatočenik Azkabana".

Za tu su prigodu posebno postavljene kulise za Zabranjenu šumu i školu Hogwarts.

Osim glumaca iz filma, promociji su prisustvovale i zvijezde poput Dame Judi Dench.

DVD verzija "Odaje tajni" mogla bi postati jedan od bestselera svih vremena odmah po objavljivanju u petak.

Naime, prema navodima on-line knjižare Amazon, već je zabilježeno rekordnih 40.000 narudžbi za film.

Na DVD-u se nalaze izbačeni prizori, interaktivna tura po Hogwartsu i poseban pogled u samu Odaju tajni.

Film, koji je premijerno prikazan pred Božić prošle godine, u Velikoj Britaniji je ostvario zaradu od 53 milijuna funti.

Članovi filmske ekipe i redatelj Chris Columbus kažu da jedva čekaju novi nastavak književnog serijala - "The Order of the Phoenix" (Red feniksa), zakazan za 21. lipnja.

Pročitajte više