Chevrolet Aveo postaje šminker

CHEVROLET će u Frankfurtu premijerno predstaviti novi Aveo, koji će stilskim promjenama i revidiranim motorima pokušati ostvariti zapaženi tržišni rezultat u segmentu gdje Korejcima do sada baš i nije išlo.

Europski ogranak Chevroleta je potaknut pozitivnim reakcijama publike na posljednje novitete, posebno Epicu, odlučio nasljedniku Kalosa podariti sličan izgled. Naime, Aveo je stilski temeljito dorađen, posebno izvana.

Kada stigne na ceste početkom ožujka model će plijeniti pažnju novim licem inspiriranim prije spomenutom Epicom. Osim modernijih svjetala na listi novosti nalazi se horizontalno podijeljena saćasta maska hladnjaka s ponosno istaknutim logom tvrtke. Bočne linije naglašene su izraženijim ramenima, dok je stražnji kraj dobio masivniji odbojnik i svjetla kružnog presjeka.

U Chevroletu naglašavaju da dinamičniji eksterijer nije jedina novost. Tako su modifikacije zahvatile i interijer, i to s kvalitetnijim materijalima i modernijim vizualnim izrazom. Budući vlasnici mogu računati i na dodatne "konje" ispod lima.

Potpuno novom 1.2 benzincu snage 84 KS društvo pravi poznati 1.4 motor kojem je snaga povećana na 98 KS. Potonji je dostupan i u kombinaciji s automatskim mjenjačem, dok normativ ostaje pet-stupanjski ručni mjenjač.

Pročitajte više