Chevrolet HHR SS: Retro na američki način

RETRO je in. I dok Chrysler predstavlja još jedan "special edition" svog retro PT Cruisera, iz General Motorsa konačno stiže dugo očekivani Chevrolet HHR SS.

Chevrolet lako pamtljivog imena HHR SS pogoni  dvolitreni Ecotec DI motor opremljen turbopunjačem što mu daje punih 260 KS i čak 353 Nm okretnog momenta u izvedbi s petbrzinskim manualnim mjenjačem. S automatikom na raspolaganju stoji svega 235 "konja".


Ubrzanje do stotke za svega 6,3 s te krajnja brzina od gotovo 250 km/h i više su nego dovoljni rezultati za jedan nostalgični polukamionet. Dotične performanse vrijede naavno samo u izvedbi s manualnim mjenjačem jer Ameri po staroj praksi i nisu neki maheri kad je automatika u pitanju.


Ipak, Chevroletovi šefovi tvrde da je HHR SS izvrstan u vožnji dok istodobno zadržava udobnost. Autić se čak okušao na slavnom Nurburgringu te postavio novi rekord u klasi: 8:43:52 što je gotovo 10 s bolje od dosadašnjeg čuvara titule, pazi sad, Opel Zafire OPC. Kućni dvoboj reklo bi se.

Dorađenu mehaniku prate i odgovarajući estetski detalji od spojlera i pragova do 18 colnih aluminijskih naplataka s Michelin Pilot pneumaticima dimenzija 225/45.


Veseli nas što se i Ameri sve češće odaju vozačkim, a ne samo "putničkim" guštima, a dotični Chevy uistinu ne bi smio biti loš barem ne u izvedbi s manualnim mjenjačem.

B.I.

Pročitajte više