Ciganski urnebes za Valentinovo u Močvari

BOBAN MARKOVIĆ Orkestar nastupa 14.2. u Močvari, tako da će klub uz Savski nasip na dan zaljubljenih ugostiti "Ljubavni Sabor u Guči", kada ćemo svjedočiti nastupu najboljeg duhačkog orkestra na Balkanu, koji je već odavno ovjenčan svjetskom slavom.

"Muzika koja je specifična i orkestar koji se razlikuje od svih sličnih sastava." - odgovorio je jednom prilikom "kapelnik" na pitanje kakvu glazbu stvara i kako bi opisao njegov "Boban Marković Orkestar".

Maestro nije mogao bolje opisati sastav koji ima 12 članova, 3 bubnjara i nevjerojatnu količinu energije koja uvijek i svuda raspameti sve prisutne u prepunim prostorima gdje svira.

Furiozno odsviraju preko 100 koncerata godišnje; od Toronta i New Yorka do Močvare, u kojoj nastupaju po četvrti put. Promovirat će novi album "Obećanje", na kojem uz Bobana ravnopravno nastupa njegov sin Marko, koji je je naslijedio očevu virtuoznost na trubi.

Obećanje koje se tom prigodom može dati je da će svi prisutni svjedočiti pravom glazbenom spektaklu podjednako energične i virtuozne izvedbe, dok za ponašanje u publici nema riječi koja bi opisala kaos koji zavlada kada Boban & co. opletu po židovskim tradicionalnim pjesmama ili njihovoj obradi teme iz "Otpisanih".

Marković je surađivao sa Kusturicom i Bregovićem na soundtrackovima za filmove "Underground" i "Arizona Dream". Lisac Brega je na osnovu njegovg "čočeka" i dijela pjesme Šabana Bajramovića stvorio "Mesečinu".

Z.A.

Pročitajte više