Cipele po ukusu Lizzie Jagger i Amy Winehouse

NAKON što se nekoliko godina izgubio iz centra javne, a ponajprije modne pozornosti, ekstravagantni dizajner cipela Terry de Havilland vratio se na velika vrata. Lansirao je svoju novu nekonvencionalnu kolekciju. "Ovo je veoma uzbudljivo vrijeme za nas", izjavio je Havilland za britanski Vogue. "Ne mogu otkriti sve planove ali mogu reći da će svi nosivi stilovi biti osmišljeni i napravljeni u Londonu te da neće biti kolekcija u konvencionalnom smislu. Umjesto toga planiramo širiti horizonte i starati nešto što će izazivati veću reakciju nego išta do sada", rekao je Terry.

Sam svoj majstor

Ove posebne cipele dostupne su trenutno samo na internetu, a Havilland kupcima omogućava da ili sami, prema svojem ukusu, prilagode postojeće modele, birajući boju i detalje, ili da iskoriste njegovu osobnu stručnost te da im on kreira i osmisli cipele.

"Moje prvo sjećanje na cipele seže u davnu prošlost, kada sam bio petogodišnjak. Moj otac je izrađivao obuću tijekom Drugog svjetskog rata, kada moderne cipele nisu bile dostupne, a odjeća i obuća se racionalno kupovala. Sjedio bih na podu i gledao sve te prekrasne dame kako dolaze i odlaze sa svojim novim parom cipelica. Zaista, nikada ništa drugo nisam poželio raditi", rekao je Terry koji je prekrasnim damama bio okružen i sinoć lansiranju nove kolekcije u Londonu, a njegove cipele posebno vole Lizzie Jagger i Amy Winehouse.

I.M.L.
Foto:  Terrydehavilland.com, JLP

Pročitajte više