Ćiro Blažević je trebao postati svećenik, a onda se u samostanu zaljubio u časnu

Marko Lukunić/Tomislav Miletić/Pixsell

MIROSLAV Ćiro Blažević preminuo je na današnji dan prošle godine nakon duge borbe s rakom. Trener svih trenera više od 60 godina proveo je u ljubavi sa suprugom Zdenkom s kojom ima troje djece, kćeri Katarinu i Barbaru te sina Miroslava.

Osim nogometa, Ćiro je najviše na svijetu volio žene, a jednom je prilikom otkrio kako zbog toga nije mogao postati svećenik. "Da nisam trener, bio bih svećenik jer je to bila velika želja moje pokojne majke", otkrio je pa se našalio:

"Bio sam u samostanu i tamo sam se zaljubio u jednu časnu. Zvala se Aurora. Tad sam shvatio da to nije zanimanje za mene." Dodao je da su Hrvatice najljepše žene na svijetu, ali da su i opake.

Inače, Ćiro i Zdenka upoznali su se u Rijeci, gdje su oboje bili unajmili sobu na istom katu. Njemu je tad bilo 27 godina, a ona je bila maturantica. Supruga je Ćiri bila najveći oslonac i podrška tijekom cijelog života. Uvijek ju je skrivao od medija, a jednom prilikom je otkrio i zašto.

Otkrio tajnu uspješnog braka

"To je njoj uspjelo jer ona je alergična na publicitet, smatra da je to moj posao. I nikad, ali nikad, niti jedno slovo nije dala u javnost, niti kad je bila moljena ili visoko plaćena nije pristala. Ja joj čestitam na tome jer me mogla samo negdje zafrknuti. Mogla je nešto reći o meni što se ne zna", naveo je. 

Zdenka i Ćiro su puno toga prošli zajedno, a jedan od najtežih trenutaka bio je kad je ona doživjela prometnu nesreću i zamalo izgorjela u automobilu. Liječnici su joj tad davali samo tri posto šanse da preživi.

"Tolerancija i razumijevanje su tajna dugovječnog braka. Znati oprostiti, jer svi mi griješimo. Ako nema tolerancije i oprosta, onda ćeš vrlo brzo kompromitirati ljubav. A ljubav je najveća stvar na svijetu", objasnio je jednom u intervjuu za Story.

Ćiro je otkrio i da je supruga puno napravila za njih kad su se u mladosti odselili u Švicarsku, gdje su morali pristati na svakakve poslove kako bi preživjeli. Dok je Ćiro radio u ateljeu za dekoraciju, Zdenka, koju je on zvao nadimkom Nena, prodavala je salatu.

Pročitajte više