Čitatelji Indexa odlučili: Ovaj glumac bio je najbolji James Bond

Foto: IMDB

LEGENDARNI lik Jamesa Bonda do sad je utjelovilo osam glumaca - Barry Nelson, Sean Connery, David Niven, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan i Daniel Craig, a mi smo vas pitali koji je od njih ostavio najbolji dojam u ulozi.

Pobjedu je uvjerljivo odnio pokojni glumac Sean Connery koji je osvojio više od 9000 pozitivnih glasova.

Na drugom mjestu našao se Pierce Brosnan sa 6800 pozitivnih glasova, a na trećem najsvježiji Bond, Daniel Craig, s čak 6200 glasova.

Za mnoge je Connery jedini Bond

Sean Connery glumio je u prvom filmu o tajnom agentu Jamesu Bondu pod naslovom Dr. No. Film se počeo snimati 16. siječnja 1962. godine u Jamajci. Premijeru je doživio 5. listopada iste godine.

 

U usporedbi s današnjim filmskim budžetima, tadašnji filmski budžet je iznosio "mizernih" milijun dolara pa se tako filmska ekipa snalazila na sve moguće načine. Primjerice, Ken Adams, koji je bio zadužen za specijalne efekte u filmu, otkrio je kako je tijekom vikenda kopirao Goyine slike koje su izvjesili u apartmanu čiji je vlasnik bio Dr. No. Umjesto pravih slika koristile su se fotografije printane na kartonsku podlogu.

Zanimljivo je kako Connery nije bio prvi izbor za ulogu Jamesa Bonda. Ulogu je dobio tek nakon što ju je odbio Patrick McGoohan te nakon što dogovor s producentima nisu uspjeli postići ni Richard Johnson, James Mason, Rex Harrison, David Niven, Trevor Howard te Cary Grant.

Za mnoge je Sean Connery bio i ostao jedini "pravi" James Bond.

Pročitajte više