Članovi zagrebačkog airsoft tima pronašli srnjaka u šahtu te pomogli u spašavanju

Foto: Facebook

ČLANOVI Alpha Army Airsofta tima odlučili su iskoristiti slobodan dan kako bi se malo zabavili i opustili uživajući u airsoftu, međutim kada su stigli na poligon u napuštenom radničkom naselju Hidroelektre u Lučkom, njihovu pozornost zaokupirao je neobičan prizor na koji su naišli.

Naime, jedan srnjak je pao i zapeo u šahtu koji je dubok oko tri metra.

Odlučili su odmah pozvati ekipu azila Dumovec u pomoć. Uspjeli su ga izvući, a čitav proces spašavanja objavili su i na svom Facebook profilu.

Spašavanje mladog srnjaka! Prekrasna životinja ujedinila je vojnike crvenog i plavog tima koji su se jutros okupili u...

Objavljuje Azil DumovecNedjelja, 19. srpnja 2020.

"Srnjak je divljao u pokušajima da se sam izvuče iz jame u koju je upao. Pritom si je ozlijedio njušku i vilicu. Kako bismo ga izvukli iz rupe, duboke oko tri metra, bez da se dodatno ozlijedi, kolega Dalibor iz terenske ekipe Skloništa za nezbrinute životinje grada Zagreba ga je sedirao. Ljubitelji airsofta srnjaku su poželjeli sreću, a mi smo ga prevezli u oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta grada Zagreba", napisali su na Facebooku.

Veterinar je utvrdio da srnjak nema vidljivih vanjskih ozljeda, osim onih na njuški i vilici, ali su ga odlučili i dodatno pregledati i pokazalo se da na sreću nema nikakvih unutarnjih ozljeda.

S obzirom na to da je bio u dobrom stanju, srnjak je ubrzo vraćen u prirodu, a ekipa iz zagrebačkog Zoološkog vrta sve je zabilježila kamerom te su otkrili i kako su članovi airsoft tima srnjaku dali ime Softy.

Pročitajte više