Corey Taylor stiže u Zagreb

Foto: EPA

Corey Taylor, jedan od najznačajnijih metal vokala današnjice, frontman Slipknota i Stone Soura, premijerno dolazi u Zagreb sa solo projektom, a koncert će održati u Tvornici kulture 6. lipnja 2024., objavio je organizator.

S više od 25 milijuna prodanih albuma i desetak rasprodanih stadionskih i arenskih turneja u karijeri, Corey Taylor spada među najznačajnije predstavnike tog žestokog žanra uopće, koji je utjecao na metal glazbu i kulturu kao #8 neuništivih Slipknot i kao prvo ime platinama nagrađenih Stone Sour. 

Izvodit će i hitove Slipknota i Stone Soura

Na novoj turneji idućeg proljeća promovirat će aktualan samostalni album CMF2, a uz pjesme s novog izdanja, izvest će i hitove iz raznih faza Slipknot i Stone Sour karijere.

Coreyev Slipknot jedan je od najvećih i najutjecajnijih metal bendova u posljednjih 25 godina. Na svom kontu ima 13 platinastih i 44 zlatna albuma, od kojih su čak tri debitirala na prvom mjestu Billboardovih 200 (All Hope is Gone, .5 the Gray Chapter i We Are Not Your Kind), a prodao je više od 42 milijuna ploča.

Stone Sour su izdali dva zlatna albuma i šest multiplatinastih, platinastih i zlatnih singlova. Coreyev prvi solo album CMFT objavljen je 2020., dok je nasljednik CMF2 predstavljen 15. rujna ove godine.

Uz to, Corey Taylor uspješan je autor knjiga i stripova, glumac i humanitarac. Nedavno je prikupio preko 300.000 dolara za Direct Relief, kao podršku njihovoj borbi protiv covida. Nakon toga pokrenuo je neprofitnu organizaciju Taylor Foundation, koja podržava i hrabri vojne veterane koji žive s posttraumatskim stresnim poremećajem.

Pročitajte više