"Čovik je heroj": Dečke iz auta u plamenu kod Solina spasio prolaznik

ZAHVALJUJUĆI prisebnosti nepoznatog mladića, petorica maloljetnika koji su se automobilom zabili u betonski stup javne rasvjete kod Solina ostali su živi.

"Ni mi ne znamo tko je momak koji ih je spasio, došao je prije vatrogasaca i taman prije Hitne pomoći, ali svaka mu čast, skidam mu kapu do poda! Auto je već počeo gorjeti, a on je slučajno prolazija svojim vozilom i vidija je da su se oni zabili u stup. Nije se mislija ni sekunde, zaustavija se i uletija u razbijeni auto i izvuka ih jednog po jednog. Poslaga ih je uz rub ceste, dalje od buktinje i tamo ih je Hitna našla. Da nije bilo njega, to bi bila velika tragedija, spasija im je živote. Ne virujem da bi se sami uspili izvući iz auta... Svašta sam ja vidija u svojih petnaestak godina rada, ljudi često naiđu na nesreće, ali se prepadnu, pobjegnu, ne žele se miješati... A ovaj je momak uletija ne misleći na sebe. Čovik je heroj, eto!" ispričao je za Slobodnu Dalmaciju jedan od članova hitnih službi koje su po dojavi stigle na mjesto nesreće.

Slobodna doznaje da je anonimni heroj mladić od nekih 20-ak godina koji je, po svemu sudeći, prolazio u automobilu sa svojom partnericom koja navodno radi u splitskoj bolnici.

Do nesreće je došlo oko 00:20 u solinskom predjelu Ninčevići.

Iz policije kažu da je došlo do udara osobnog vozila u stup, nakon čega se vozilo zapalilo i u potpunosti izgorjelo.

U vozilu se nalazilo pet mlađih muških osoba. Tri su teže ozlijeđene, a dvije lakše.

Pročitajte više