Ću se ženim, oće mi se

"MUJO lopov" iz Sremske Mitrovice planira oženiti Carlu del Ponte, a ako ne nju onda Condoleezu Rice, obećaje da će Ceca biti premijer a Jelena Karleuša ministrica obrane. Luđak? Da, ali i kandidat za predsjednika Srbije.

Konobar Radivoj Milutinović, poznatiji pod nadimkom "Mujo lopov", bivši je robijaš s velikim planovima. Mujo je, naime, najavio kandidaturu za predsjednika Srbije da bi nedugo zatim stupio u "štrajk glađu do smrti" jer mu, tvrdi on, nedostaje novaca za prikupljanje 10 000 potpisa potrebnih za službenu kandidaturu.

Milutinović je obećao kako će, postane li predsjednik Srbije, zamijeniti dinar s eurom i legalizirati prostituciju kako bi "sproveo seksualno revoluciju".

"Za početak svoje izborne kampanje namjerno sam odabrao Sremsku Mitrovicu, jer sam svojevremeno tu bio 5.5 godina u zatvoru. Očekujem pobjedu na predsjedničkim izborima. Svi konobari, zatvorenici i običan narod će glasati za mene, jer im je dosta doktora, profesora i intelektualaca. Kada me izaberu, premijer će biti Ceca, a ministar odbrane Karleuša." – izjavio je Milutinović za srpski list Danas.

"Mujo lopov" se u javnosti prvi put pojavio oko godinu dana prije isticanja svoje kandidature za predsjednika Srbije, a priča je, ma koliko god to bilo teško za povjerovati, bila još bizarnija.

Milutinović je, naime, odlučio zaprositi glavnu hašku tužiteljicu Carlu del Ponte, i to kako bi joj rekao "da više ne dolazi po nove zatvorenike, nego da i one što su tamo, u Hagu, amnestira".

Iako se "Mujo lopov" sa svadbenim darovima (paprika, češnjak i Njegoševa slika) pojavio na aerodromu u vrijeme kad je u posjet Beogradu dolazila Carla del Ponte, djelatnici osiguranja na vrijeme su ga uklonili.

Pročitajte više