Cure novi detalji: Princeza je prije dva tjedna odlučila obznaniti da ima rak

Foto: Profimedia

PRINCEZA Kate glavna je tema svih britanskih i svjetskih medija nakon što je u petak navečer objavljen video u kojem objašnjava da prolazi kemoterapiju zbog raka. Princeza je u dvominutnom videu ispričala da je u siječnju bila na operaciji abdomena te da je naknadnim pretragama utvrđeno da ima karcinom iako se ranije smatralo da je stanje povoljnije.

Kate je u videu rekla da je u ranoj fazi kemoterapije i ispričala da je dijagnoza bila veliki šok za nju i cijelu obitelj.

Kako britanski mediji danas pišu, Kate je govor napisala sama, i to prije dva tjedna, kada je odlučila sa svijetom podijeliti svoju dijagnozu. Ona i William odlučili su pričekati početak uskrsnih praznika da objave ovu vijest kako bi njihova djeca tijekom medijskog kaosa bila kod kuće.

Govor je snimio BBC ranije ovog tjedna, a nagađa se da je Kate sjela pred kamere kad njezin suprug i djeca nisu bili kod kuće.

Djecu su ispitivali u školi?

Britanski mediji pišu i da su Kateina djeca već danima bila pod pritiskom vršnjaka u školi nakon što je u Velikoj Britaniji i na internetu nastao kaos zbog "nestanka" njihove majke. 

Prijatelji princeze navode da je svojom objavom o raku točno na početku praznika Kate htjela prvenstveno zaštititi svoju djecu.

Ništa nisu rekli Harryju i Meghan

Katein šurjak Harry i njegova supruga Meghan za njezinu su dijagnozu saznali iz medija, kao i cijeli svijet.

Mediji navode da je situacija između dvojice braće i šogorica katastrofalna te da Williamu i Kate nije palo na pamet podijeliti vijesti s Harryjem i Meghan jer su potpuno izgubili povjerenje u njih. Bojali su se da će par ili njihovi bliski ljudi iskoristiti tu informaciju.

Harry i Meghan oglasili su se u petak navečer i princezi Kate poželjeli brzo ozdravljenje.

Pročitajte više