Cvijet ili zvijezda petokraka? Vodičane razbjesnio nasad cvijeća ispred stare zgrade općine

Foto: Info Vodice

JEDAN dio Vodičana uznemirio je novi nasad cvijeća posađen na zemljanoj površini ispred stare zgrade općine, odnosno na spoju ulice Hrvatskih boraca i Obale Juričev Ive Cote. 

Naime, iako je nasad cvijeća posađen tako da zaista i tvori oblik cvijeta, što je službeni logo TZ Vodice, neke mještane Vodica oblik je podsjetio na - zvijezdu petokraku, piše portal Info Vodice. Prijašnji nasad cvijeća na tom istom mjestu formirao je grb.

"Radi se o logu TZ Vodice koji je godinama bio ispred ljekarne i tamo nije nikad nikome nije smetao. Grb koji je prije bio nismo mogli napraviti zato što je površina smanjena, a kako nema zaštitnih stupića da se preko površine ne gazi, zasađene su begonije i formiran logo TZ Vodice. Radi se o narančastim begonijama, samo, nažalost, nisu se uspjele otvoriti", rekao je za vodički portal Stanko Birin, direktora tvrtke koja se brine za održavanje zelenih površina Grada Vodica.

"Nije dostojno i primjereno da u mom mjestu od cvijeća bude zvijezda petokraka i to samo 50 metara od spomenika hrvatskim braniteljima. Molio bih da se ovo sanira, vrati na stanje onakvo kakvo je prije bilo, ako oni ne mogu onda ću ja o svom trošku sanirati", rekao je za vodički portal Radoslav Juričev Sudac, dragovoljac Domovinskog rata i tenkist 113. šibenske brigade.

Gradonačelnica Nelka Tomić u novim nasadima također ne vidi ništa sporno. "Zvijezda ima oštre, a ne oble rubove i ja osobno ovdje vidim oblik cvijeta koji je inače logo naše turističke zajednice", rekla je Tomić.

Pročitajte više