Dadilja iz Borata osjeća se izdanom: Mislila sam da je to stvarno, molila sam za nju

Foto: Press

DADILJA koja je nazvana "moralnim kompasom" nastavka Borata kaže kako se osjeća izdano nakon što su je naveli da vjeruje kako sudjeluje u pravom dokumentarnom filmu o tinejdžerici koju se dotjeruje da se uda za bogataša - i kaže kako se molila za nju sve dok nije izašao trailer filma.

Jeanise Jones (62) kaže da joj Cohen i njegova ekipa nikad nisu otkrili stvarnu premisu filma nakon što je regrutirana kroz crkvu u Oklahoma Cityju za film koji je izašao prošli tjedan.

"Osjećam kao da je iz Trećeg svijeta i takve stvari događaju se na mjestima gdje prodaju žene. Mislila sam da je to stvarno pa sam se osjećala nekako izdano kad sam saznala istinu", rekla je za New York Post.

Kad je saznala kako nije riječ o 15-godišnjoj tinejdžerici već o 24-godišnjoj glumici Mariji Bakalovoj koja je glumila Tutar, Jones se osjećala izdano. Njezin pastor Derrick Scobey rekao je da se produkcija obratila baptističkoj crkvi Ebenezer o potrebi za "drskom" crnom bakom u 70-ima za sudjelovanje u dokumentarnom filmu, a nakon razgovora s nekolicinom članova crkve, uloga je dodijeljena njoj.

Jones, koja nikad nije čula za Barona Cohena, trebala je paziti Tutar, za koju je vjerovala da ima 14 ili 15 godina. "Rekli su mi da je to dokumentarac o toj mladoj dami da shvati da ima prava i da može učiniti sve što mogu i muškarci", rekla je.

U filmu Jones uvjerava Tutar da joj ne trebaju plastične operacije kako bi se udala, a govori joj i kako želi da bude sretna te da "koristi mozak jer joj je tata lažljivac".

Jonas je rekla kako je snimila neke scene u Oklahomi, a nekoliko mjeseci kasnije doveli su je u Washington gdje je snimila još nekoliko scena. Plaćeno joj je 3600 dolara (oko 23 tisuće kuna) i rečeno da je premijera filma u studenom.

No nakon što je snimanje završilo, Jones je bila zabrinuta za djevojku i pitala je članove crkve da mole za nju. "Bili smo zabrinuti", rekla je. "Molili smo Boga za nju i radili smo ono što smo mislili da je kršćanski raditi."

Kaže kako je shvatila da se radi o spački tek prošli tjedan kad joj je rođakinja pokazala trailer za film na Amazon Primeu. "Bila sam šokirana kad sam vidjela kakav je to film", rekla je.

Njezin pastor vjeruje kako joj Cohen duguje ispriku i bolju kompenzaciju za njezinu ulogu u filmu. Dodao je kako bi bilo lijepo vidjeti neki ček, s obzirom na to da je Jones nedavno dobila otkaz.

U međuvremenu, pastor je otvorio GoFundMe račun za Jones, koju naziva "moralnim kompasom" filma, a već je prikupljeno više od 6 tisuća dolara. "To govori samo da je izvukla deblji kraj. No gledate je i volite diljem svijeta pa bi bio blagoslov da donirate", rekao je pastor.

Pročitajte više