Dajmo da krstari

"JA BIH na krstarenje, ali nemam novaca"
I.R. (59)

Netko neupućen bi rekao da je gornji citat uzet od nesretnika koji visi u repu na burzi rada, ali da je bar. 

Jer da nezaposleni ne mogu na more poznata je stvar i na nedostižnom zapadu, ali da premijer jedne europske zemlje želi "na krstarenje, ali nema novaca", što je danas priznao novinarima Ivica Račan, e toga ima samo u Hrvatskoj.

Mi ćemo Račanu vjerovati, kao što smo vjerovali i Todoriću kad je izjavio da "jedva krpa kraj s krajem".

Jer kad Račanu, ne daj bože, ne bismo vjerovali, morali bismo zaključiti da se premijer s plaćom od 15-ak tisuća kuna sprda s 400 tisuća Hrvata bez posla i svima onima koji imaju posao, a koji rintaju 5 mjeseci da bi zaradili iznos koji Račan zaradi za 30 dana.

Rado bismo sami financirali krstarenje našem premijeru, no Račan bi ponudu morao odbiti, jer bi se istu moglo protumačiti kao podmićivanje, i sve bi na koncu sličilo jeftinoj marketinškoj smicalici.

No vi, dragi posjetitelji s brodicama, zašto ga ne biste poveli na krstarenje sa sobom? To je jedinstvena prilika da provedete nezaboravni tjedan s premijerom, zabavite se i pridonesete općem dobru.

Ne brinite, za Račana ne morate imati 15-metarsku jedrilicu. Premijer je navikao na skromniji smještaj. Prošlih je godina, izjavio je to jednom prilikom, na jahti Damira Vrhovnika noćio "u kuhinji ispod stola."

Dakle, radi se o skromnom i nezahtjevnom gostu, šaljivdžiji uz to. 

Želite li cjelonoćne rasprave o aktualnopolitičkim temama, kraćenje večeri uz pokoji joint, javite se čovjeku na mail, podijelite s njim brodicu i, ako boga znate, dajte mu da krstari.

Pročitajte više