Daria Kinzer: Smatram se konzervativnom osobom i nisam za pobačaj



DARIA KINZER, Hrvatica s bečkom adresom, kod nas je postala poznata nakon što je pobjedila na Dori te išla predstavljati Hrvatsku na Eurosong. Kako je tada najavljivala, Daria se planirala preseliti u Zagreb gdje bi radila na svojoj karijeri pjevačice. Zanimalo nas je gdje je Daria danas, nekoliko mjeseci nakon Eurosonga te kako joj napreduje karijera.

"Stalno sam na relaciji Beč - Zagreb - Zadar"


Na pitanje kako provodi ljeto, radno ili se odmara, Darija nam priča: "Stalno sam na relaciji Beč - Zagreb - Zadar, jer bih se htjela i malo odmoriti, ali kako nastupam svaki tjedan u Beču i radim na projektu u Zagrebu, moram biti stalno mobilna. Na jesen bi trebala startati sa novim projektom i vjerujem da ćemo to i postići. Radi se o jednom neobičnom i zahtjevnom projektu i mislim da će to biti iznenađenje za sve. Kako se radi o relativno velikom broju pjesama to, naravno, i nešto duže traje tako da ne znam točno kada ćemo biti gotovi. Ne bih htjela neki datum reći, jer ovisi o tome kad ćemo sve uskladiti", priča Daria.

"Stan sam već našla, negdje podno Sljemena i veselim se svaki put kada uđem u njega"

Pjevačica, koja je već najavila da će se preseliti u Zagreb, otkrila nam je kako taj plan već znatno napreduje: "Stan sam već našla, negdje podno Sljemena i veselim se svaki put kada uđem u njega. Međutim, imam još negdje 8 ispita na fakultetu u Beču, koje bi svakako htjela položiti do kraja sljedeće godine tako da ću i dalje biti na relaciji Zagreb-Beč. Put traje svega tri i pol sata tako da u jedno poslijepodne stignem u Zagreb, ukoliko je potrebno".



"Dečko? Nakon skoro četiri godine hodanja smo se razišli"


Na pitanje kako je dečko reagirao na njenu odluku da se preseli, Daria nam je otkrila: "Dečko? Nakon skoro četiri godine hodanja smo se razišli. Nije razlog moj napredak u karijeri, jer je on vrlo priznat i tražen pijanist u Austriji nego jednostavno činjenica da smo došli do zaključka da to ipak nije `ono pravo`! Mi smo u vrlo dobrim odnosima i dalje surađujemo u muzici, koliko je to potrebno, no svatko ide svojim putem".

"Jako mi je važno ponašanje jednog dečka, maniri, koje je mogao već u vrtiću"

Kako je sad slobodna djevojka, Dariju smo pitali kako ona zamišlja idealan romantični susret te kakav je dečko može privući, a ona spremno odgovara: "Tiha muzika, mjesec, zvijezde i more. A kako me može dečko šarmirati? Jako mi je važno ponašanje jednog dečka, maniri, koje je mogao već u vrtiću naučiti i koje je mogao kod kuće steći. Pažnja, razgovor, duhovitost i radinost me mogu šarmirati".



"Nisam za pobačaj nego sam za to da oba partnera učine baš sve kako bi se taj mladi život sačuvao"

Zanimao nas je i njen stav, kao mlade žene, što misli o kontracepciji i pobačaju, a ona priznaje: "U svakom slučaju sam za kontracepciju. Mislim da mladi parovi, pogotovo oni koji nemaju još završenu izobrazbu i posao, moraju spriječiti začeće novog života. Smatram da dijete mora ima sve uvjete kako bi moglo voditi jedan bezbrižan život, doživjeti slogu roditelja i ne patiti. Tek kada su ti uvjeti ispunjeni može se planirati nova obitelj. Međutim, ukoliko se i desi da djevojka zatrudni, onda nikako nisam za pobačaj nego sam za to da oba partnera učine baš sve kako bi se taj mladi život sačuvao. Uvijek se nađe neka mogućnost egzistencije".  Kako čvrsto zastupa stav protiv pobačaja pitali smo je je li vrlo religiozna. "U mom mladom životu se dogodilo previše stvari koje su mogle završiti kobno, međutim moji anđeli čuvari su bili uvijek uz mene tako da jesam, religiozna sam", kaže pjevačica, ali ne otkriva o čemu se konkretno radi.

"Ja se čudim svaki puta kada vidim mlade ljude u Hrvatskoj koji sa 26, 27 godina ovise o roditeljima i kod kuće stanuju"

Na pitanje smatra li se konzervativnom osobom, kaže: "Rekla bih da sam konzervativna osoba. Od ranih nogu sam naučila raditi, učiti, bila sam uvijek disciplinirana, imala sam svoje ciljeve i planove. Vjerujem u onu staru poslovicu `Svatko je kovač svoje sreće`. Bez truda, bez cilja i discipline se ne može previše postići, a ovisiti o roditeljima je nešto što nikada ne bih poželjela. Ja se čudim svaki puta kada vidim mlade ljude u Hrvatskoj, bez obzira muško ili žensko, koji sa 26, 27 godina ovise o roditeljima i kod kuće stanuju. To je meni nepojmljivo i vjerujem da bi svaki od njih uz studij mogao i nešto zaraditi kako bi roditeljima život olakšao" te intervju zaključuje izjavom:  "Eto kako vidite, dosta sam konzervativna i slijedim svoj stav! Mislim, da sam na dobrom putu".

Pročitajte više